טורט פטוצ'יני מתוק
קינוח איטלקי – אטריות ביצים, שקדים, חמאה, ליקר תפוזים ולימון , שהוספתי להם קליפות הדרים מסוכרות וקוביות אגס.
המרכיבים ל8:
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- מלח
- 250 גרם פטוצ'יני ביצים
- 100 גרם שקדים מולבנים טחונים
- ¾ כוס סוכר
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 50 גרם קוביות קטנות של קליפות הדרים מסוכרות (טריות ורכות)
- 1 אגס אדום גדול בשל (או שניים ירוקים בינוניים)
- ½ כוס ליקר תפוזים משובח
- ½ כוס מים רותחים
- ⅓ כוס מיץ לימון סחוט טרי
הוראות הכנה:
-
01.
4pt 0cm
-
02.
4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:
-
03.
0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}
-
04.
0pt;font-family:"Times New Roman",serif;mso-font-width: 100%" lang="HE">
-
05.
משמנים היטב תבנית עגולה (לא מתפרקת) בקוטר 24 ס"מ ב־10 גרם מהחמאה המומסת. מדליקים את התנור כשהוא מכוון לחום בינוני־גבוה (200 מעלות).
-
06.
0pt;font-family:"Times New Roman",serif; mso-font-width:100%" lang="HE">2
-
07.
0pt;mso-ascii-font-family: "Times New Roman";mso-hansi-font-family:"Times New Roman";mso-font-width:100%" lang="HE">.
-
08.
0pt;font-family:"Times New Roman",serif; mso-font-width:100%" lang="HE">מרתיחים
-
09.
5 ליטר מים עם כף מלח בסיר גדול, ומבשלים את אטריות הפטוצ'יני עד לדרגת אל־דנטה (8-6 דקות). מסננים היטב את האטריות ומעבירים לקערה. מוסיפים לאטריות חצי מכמות החמאה המומסת הנותרת ומערבבים.
טיימר מופעל
-
10.
0pt;font-family:"Times New Roman",serif; mso-font-width:100%" lang="HE">
-
11.
מערבבים את השקדים הטחונים עם הסוכר, עם קליפת הלימון ועם קליפות ההדרים. קוצצים את האגס לקוביות של 1 ס"מ. מפזרים קצת יותר משליש מכמות האטריות על תחתית התבנית. זורים שליש מתערובת השקדים על האטריות ומפזרים חצי מקוביות האגסים. מכסים בשליש נוסף של האטריות וזורים שליש נוסף של תערובת השקדים ואת שארית קוביות האגסים. מכסים באטריות הנותרות, וזורים עליהן את תערובת השקדים הנותרת.
-
12.
0pt;font-family:"Times New Roman",serif; mso-font-width:100%" lang="HE">
-
13.
מערבבים את הליקר עם המים הרותחים ויוצקים על האטריות. מטפטפים למעלה את שארית החמאה. מכסים את התבנית בכיסוי הדוק של נייר אפייה ורדיד אלומיניום, ואופים במרכז התנור במשך 50 דקות. מסירים את הכיסוי, ואופים במשך 10-5 דקות נוספות, עד שפני הטורט מזהיבים.
טיימר מופעל
-
14.
מוציאים את הטורט מהתנור, ומטפטפים עליו מיד את מיץ הלימון. משהים עד שהמיץ נספג. מגישים חם. (אפשר להכין את מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה.)