מתכון מנה עיקרית: קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע | השף הלבן

קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע

מנה עיקרית נפלאה לחג שמשלבת מכל טוב המטבח הישראלי

מאת: טל כהן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע
צילום: גיא וגלעד צלמים

המרכיבים ל 6:

  • 1 שקית פול ירוק (800 גרם) מוקפא סנפרוסט
  • 8 נתחי פרגית חתוכים לרצועות
  • 4 שיני שום פרוסות דק
לרוטב:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
  • מיץ מלימון טרי
  • 1 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס עדין
לקישוט:
  • 1/2 צרור נענע קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

        צולים את נתחי הפרגית  במחבת כ-3  דקות מכל צד, מוציאים  ומניחים בצד.

  • 02.

        מבשלים את הפול לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

  • 03.

        מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הרוטב  ומעבירים למחבת. מוסיפים את הפול והשום ומבשלים כ-3 דקות.    להגשה: מניחים  במרכז הצלחת את הפול, שמים מעל את הפרגית ומזליפים מעל רוטב טחינה.    לגיוון: מומלץ להגיש על מצע של אורז ולעטר בנענע טרייה.

    טיימר מופעל

    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.