סלט בורגול וירקות ש(גם) ילדים אוהבים
סלט צבעוני וכיפי, מושלם לפיקניק או לעבודה. עם תוספת של נתחי עוף צלוי או פטה פיראוס מפוררת, מתקבל סלט שהוא ארוחה בריאה ומאוזנת.
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 1 כוס בורגול בעובי בינוני
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1/2 1 כוסות מיני ברוקולי מוקפא "סנפרוסט", חלוט במים רותחים כדקה
- 1 כוס תירס קפוא סנפרוסט, חלוט במים רותחים כדקה
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 כפית גרידת קליפת לימון
- 1 כפית דבש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה מתברג, סוגרים את המכסה ומנערים היטב.
-
02.
שמים בסיר קטן או בקערה את הבורגול, המלח והמים הרותחים, מכסים במכסה תואם או בצלחת ומשהים 20 דקות, עד שכל המים נספגים והבורגול מתרכך.
טיימר מופעל
-
03.
מסננים את הברוקולי ואת התירס ומוסיפים לקערת הבורגול (המרוכך) יחד עם הפלפל, הבצל הירוק והרוטב. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים