סנגריה פירות יער
אין כמו סנגריה חמה ומתובלת לשדרוג ארוחה חורפית.
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
- 1 שקית (300 גרם) תערובת פירות יער מוקפאים סנפרוסט
- 1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום יבש
- 3 כוסות (750 מ"ל) נקטר חמוציות
- 8-6 כפות סוכר (או ממתיק בכמות שוות ערך)
- 1 מקל קינמון
- 3 ראשי ציפורן
- 1 תפוז שקליפתו נטולת פגמים
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים את היין ואת הנקטר לסיר, ומוסיפים סוכר, מקל קינמון וציפורן. חותכים 2 פרוסות יפות מהתפוז ושומרים בצד. מגררים את השכבה הצבעונית מחלקי התפוז הנותרים, סוחטים מהם את המיץ, ומוסיפים לסיר. בוחשים מעל להבה בינונית עד שכל הסוכר נמס והתערובת חמה מאוד אך לא רותחת. מסירים מהאש ומשהים 5 דקות לספיגת הטעמים.
טיימר מופעל
-
02.
מרוקנים את שקית פירות היער לכד, או מחלקים את הפירות בין 8 כוסות. חותכים כל פרוסת תפוז ל־4 משולשים ומוסיפים לפירות היער. מסננים את תערובת היין החמה ויוצקים על הפירות. מגישים חם. טיפ: לסנגריה אלכוהולית יותר, ניתן להוסיף לתערובת היין המסוננת ½-1 כוס ליקר דובדבנים, ליקר תפוזים או ברנדי.
הכנת? כאן מדרגים