פחזניות מלוחות במלית גבינת שמנת על בסיס יוגורט וסלמון מעושן | השף הלבן

פחזניות מלוחות במלית גבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני, סלמון מעושן, צלפים ועירית

נשנוש אלגנטי לאירוח מפנק. אם מסתפקים בכמות קטנה של גבינת שמנת, אפשר להכין את המנה עם גביע אחד של גבינת שמנת

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פחזניות מלוחות במלית גבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני, סלמון מעושן, צלפים ועירית
צילום: יעל גרטי

המרכיבים ל15 גדולות:

  • 230 מ"ל (כוס פחות כף) חלב 3% תנובה
  • 100 גרם חמאה תנובה קרה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם (כוס וכף) קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • 3-4 ביצים גדולות
למלית:
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת 25% שומן על בסיס יוגורט יווני פיראוס
  • 150 גרם סלמון מעושן (בפרוסות דקיקות)
  • לעיטור: 10 גבעולי עירית טריה, שטופה וקצוצה
  • אפשרות: 15-20 יח' צלפים (נמכרים במי מלח)

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt;text-indent:-

  • 02.

    0pt;mso-list: l0 level1 lfo1">

  • 03.

          פחזניות: מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

  • 04.

    0pt;text-indent:-

  • 05.

    0pt;mso-list: l0 level1 lfo1">

  • 06.

          מחממים חלב וחמאה בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה עד לרתיחה והמסת החמאה, תוך ערבוב אקראי. מנמיכים את האש.

  • 07.

    0pt;text-indent:-

  • 08.

    0pt;mso-list: l0 level1 lfo1">

  • 09.

          בקערה קטנה מערבבים קמח ומלח. מוסיפים לסיר בבת אחת ומערבבים במהירות בעזרת כף עץ עד לקבלת בצק חלק ואחיד, במשך 1-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 10.

    0pt;text-indent:-

  • 11.

    0pt;mso-list: l0 level1 lfo1">

  • 12.

          מסירים מן האש ומעבירים מיד לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מקציפים במשך 3-4 דקות במהירות נמוכה-בינונית.

  • 13.

    0pt;text-indent:-

  • 14.

    0pt;mso-list: l0 level1 lfo1">

  • 15.

          מוסיפים שלוש ביצים אחת אחרי השניה (לא מוסיפים את הביצה הבאה לפני שהקודמת נטמעה היטב בעיסה, במידת הצורך אוספים בעזרת מרית מדופנות הקערה) ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה. בסיום הוספת שלוש ביצים עוצרים ובוחנים את הבצק: אם הוא סמיך מדי לזילוף מוסיפים עוד חצי ביצה טרופה ומערבלים שוב.

  • 16.

    0pt;text-indent:-

  • 17.

    0pt;mso-list: l0 level1 lfo1">

  • 18.

          מכניסים צנתר משונן בקוטר

  • 19.

    5-4 ס"מ לתוך שק זילוף גדול. מעבירים את הבצק לשק ומזלפים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ על התבנית המרופדת בנייר, במרווחים של 4 ס"מ בין פחזניה לפחזניה. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזו ואופים 15 דקות. מנמיכים ל-150 מעלות ואופים במשך 4-6 דקות נוספות או עד להזהבה טובה. מוציאים ומצננים מעט. לפני אפיית התבנית השניה מחממים שוב את התנור ל-200 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 20.

    0pt;text-indent:-

  • 21.

    0pt;mso-list: l0 level1 lfo1">

  • 22.

          מילוי: מעבירים גבינת שמנת לקערה קטנה וטורפים במטרף ידני עד לקבלת מרקם חלק. שמים צנתר חלק/משונן בקוטר 2-3 ס"מ בשק זילוף קטן ובעזרת מרית מעבירים את הגבינה לשק. בעזרת סכין חוצים כל פחזניה לרוחבה, אך משאירים את שני החצאים מחוברים. מזלפים גבינת שמנת לכל פחזניה. לחלופין אפשר לשים גבינה בכל פחזניה בעזרת כפית.

  • 23.

    0pt;text-indent:-

  • 24.

    0pt;mso-list: l0 level1 lfo1">

  • 25.

          מחלקים את הסלמון המעושן ל-15 פיסות במשקל 10 גרם. מניחים פיסת סלמון על גבינת השמנת בכל פחזניה. אם רוצים, מניחים 2 צלפים על הסלמון בכל פחזניה. מעטרים בעירית קצוצה ומגישים מיד. אפשר לאחסן פחזניות ריקות בקופסה סגורה היטב במקפיא.

הכנת? כאן מדרגים
(1)