מאזט עדשים, עגבניות, נענע וקוביות בולגרית | השף הלבן

מאזט עדשים, עגבניות, נענע וקוביות בולגרית

שילוב של טעמים חמצמצים ומרעננים של העונה החמה. לא תאמינו עד כמה קל להכין!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאזט עדשים, עגבניות, נענע וקוביות בולגרית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל3-4:

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • ¾ כוס עגבניות שרי בצבעים שונים, חתוכות לרבעים
  • צרור עלי נענע, קצוצים דק
  • בולגרית 5% פיראוס
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    עדשים הן קטניות בריאות במיוחד – עשירות בויטמינים, חלבונים וסיבים תזונתיים – והן נפלאות בשילוב עם ירקות.המאזט הבא משלב טעמים חמצמצים ומרעננים – עדשים מבושלות, קוביות של גבינה בולגרית טרייה, עגבניות בשלות ואדומות ועלי נענע שמוסיפים רעננות טעימה. שילוב מושלם שלא תאמינו כמה קל להכין.

  • 02.

    מניחים את העדשים בסיר, מציפים במים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בקערה, מניחים את העדשים, רבעי עגבניות שרי, עלי נענע וקוביות הגבינה ומערבבים בעדינות. מתבלים בחומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)