מאזט עדשים, עגבניות, נענע וקוביות בולגרית
שילוב של טעמים חמצמצים ומרעננים של העונה החמה. לא תאמינו עד כמה קל להכין!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל3-4:
- 1 כוס עדשים שחורות
- ¾ כוס עגבניות שרי בצבעים שונים, חתוכות לרבעים
- צרור עלי נענע, קצוצים דק
- בולגרית 5% פיראוס
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
עדשים הן קטניות בריאות במיוחד – עשירות בויטמינים, חלבונים וסיבים תזונתיים – והן נפלאות בשילוב עם ירקות.המאזט הבא משלב טעמים חמצמצים ומרעננים – עדשים מבושלות, קוביות של גבינה בולגרית טרייה, עגבניות בשלות ואדומות ועלי נענע שמוסיפים רעננות טעימה. שילוב מושלם שלא תאמינו כמה קל להכין.
-
02.
מניחים את העדשים בסיר, מציפים במים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה, מניחים את העדשים, רבעי עגבניות שרי, עלי נענע וקוביות הגבינה ומערבבים בעדינות. מתבלים בחומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
הכנת? כאן מדרגים