סלט חסה, ארוגולה, תפוחים, רימונים וגבינת פטה | השף הלבן

סלט חסה, ארוגולה, תפוחים, רימונים וגבינת פטה

סלט צבעוני, מתקתק ומפנק, שיתאים לאירוח חגיגי בסוכה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חסה, ארוגולה, תפוחים, רימונים וגבינת פטה

המרכיבים ל 6-8 מנות:

  • 1 חב' (כ-240 גרם ברוטו) ארוגולה, שטופה ומיובשת
  • 1 חב' (250 גרם נטו) גרגירי רימון
  • 1/2 חב' (125 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן, חתוכה לקוביות קטנות
  • 10 גבעולי עירית, שטופים וגזורים דק במספריים
  • 1-2 תפוחי עץ מזן גראני סמית' (ירוקים-חמצמצים)
  • לרוטב:
  • 2 כפות חרדל חלק משובח
  • 6-7 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ אגוזים או חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות דבש או סילאן או סירופ מייפל טהור
  • 4 כפות מים מינרליים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • לסלט:
  • 1 חב' (כ- 240 גרם ברוטו) חסה מסולסלת, שטופה ומיובשת

הוראות הכנה:

  • 01.

    חסה רעננה, ארוגולה – שמוסיפה טעם מיוחד, רימונים ותפוחים, על מתיקותם וחמצמצותם, גבינת פטה – ואת הכל עוטף רוטב וינגרט חרדל דבש נהדר. אפשר להכין את הרוטב מבעוד יום ולאחסן במקרר עד להגשה.

  • 02.

    שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומשקשקים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך בעזרת מלח, פלפל, דבש או שמן זית.

  • 03.

    בקערת הגשה גדולה ויפה מערבבים עלי חסה וארוגולה (מוודאים שכל העלים יפים).

  • 04.

    מפזרים מעל גרגירי רימון, קוביות גבינת פטה ועירית קצוצה/גזורה דק.

  • 05.

    ברגע האחרון (משום שהתפוחים משחירים) לפני ההגשה מגלענים תפוח או שניים, חוצים, פורסים דק מאוד וחוצים שוב. מוסיפים לקערה.

  • 06.

    מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.