קישואים צרובים על מצע לבנה
השילוב המושלם בין הקישואים חמים, הלבנה הקרה ומעט חמצמצה – מתכון לקישואים וזוקיני צרובים על מצע לבנה שיהוו מנה ראשונה קלילה או תוספת לצד המנה העיקרית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לל-4-6 מנות:
- 9 קישואים קטנים-בינוניים
- 3 זוקיני
- 3 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- 1 חב' גדולה (500 גרם) לבנה פיראוס 5% שומן
- לעיטור: 1 עגבניה עסיסית או 1-2 כפות עגבניות מיובשות-לחות, פרוסות דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
-
02.
שוטפים קישואים וזוקיני, חותכים לשמיניות לאורכם, מפזרים על גבי התבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס ומכניסים לתנור.
-
03.
אופים במשך 30-34 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים ומוציאים.הגשה:מסדרים את הלבנה כמצע בצלחת הגשה גדולה, מעט עמוקה. מפזרים את הקישואים הצרובים מעל. מעטרים בזרעי עגבנייה שסוחטים מעגבניה עסיסית חצויה – או בפיסות דקות של עגבניות מיובשות-לחות, מזלפים כף שמן זית ומגישים מיד.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים