קיש תרד וגבינה בולגרית בלחמניות עגולות
מאפה משגע, שיש להכין בסמוך למועד ההגשה.
המרכיבים ל6 לחמניות גדולות:
- 2-3 כפות שמן זית
- 2 יח' בצל סגול, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 4-5 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
- 1 חב' (כ-250 גרם, קופסת פלסטיק שקופה) תרד טרי, עלים בלבד, שטופים ומסוננים
- מעט מאוד מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק, עדין)
- מעט מאוד פלפל שחור גרוס גס/דק
- 1 ביצה גדולה, טרופה
- 1 מיכל (250) מ"ל שמנת לבישול 15% שומן השף הלבן של תנובה
- 100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן פיראוס, מפוררת
- 6 לחמניות עגולות גדולות מקמח לבן/לחמניות המבורגר
- לקישוט: 6 עגבניות שרי, שטופות
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב שיש לברור היטב את עלי התרד, להפריד עלים מגבעולים, לשטפם היטב ולסננם לפני תחילת ההכנה.
-
02.
מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת רחבה ועמוקה על אש גבוהה.
-
03.
כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הסגול ומטגנים עד הזהבה בינונית-טובה.
-
04.
מוסיפים שום פרוס ומטגנים עד הזהבה קלה-בינונית. הזהרו שלא לשרוף את השום.
-
05.
מוסיפים עלי תרד שטופים ומסוננים למחבת ומערבבים כדקה, עד שכל העלים מתקמטים ומתכווצים מעט. מערבבים ומתבלים במעט מאוד מלח (זכרו שהגבינה מלוחה) ופלפל. מסירים מן האש ומצננים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.
-
07.
חותכים מכל הלחמניות את ה"כיפות" (החלק העליון) ומוציאים ממרכז כל לחמניה מעט מתוכה, כדי שיהיה מקום למלית.
-
08.
כשהתרד סיים להצטנן, מעבירים אותו למסננת כדי להיפטר מנוזלים מיותרים (משאירים את המחבת זמינה). מחזירים את התרד למחבת (ללא אש) ומוסיפים ביצה טרופה, מיכל שמנת לבישול ופירורי גבינה בולגרית. מערבבים בעדינות.
-
09.
מחלקים את המלית באופן שווה בין שש הלחמניות, תוך שמוודאים שבכל לחמניה יש די נוזל שיחבר את כל המרכיבים ללחמניה ומהדקים את המלית בעדינות לתוך כל לחמניה.
-
10.
שמים עגבניית שרי במרכז כל לחמניה.
-
11.
כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 22-24 דקות או עד להזהבה יפה של המלית. מוציאים, מצננים 3-5 דקות ומגישים.
טיימר מופעל