קרואסון עם ריבת בצל וגבינת פטה כבשים | השף הלבן

קרואסון עם ריבת בצל וגבינת פטה כבשים

קרואסונים חמאה משובחים, ריבת בצל מתוקה וחלומית וגבינת פטה כבשים שמשתלבת נהדר עם שניהם: פשוט מעדן!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרואסון עם ריבת בצל וגבינת פטה כבשים
  • לריבת בצל (ל-2 כוסות):
  • שמן זית
  • 1 ק"ג (8 יחידות בינוניות) בצל סגול, קלופים ופרוסים דק
  • 170 גרם (כ-2/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 1 כוס (250 מ"ל) יין אדום
  • אפשרות: 2 כפות חומץ בלסמי
  • מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • קרואסונים חמאה איכותיים – כמספר הסועדים
  • גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס (30-40 גרם לכל קרואסון)
  • אפשרות לעיטור: עלי ארוגולה, שטופים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מומלץ לפרוס בצלים ולהפריד בין הפרוסות והשכבות לפני תחילת הטיגון.

  • 02.

    ריבת בצל: מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול בעל תחתית עבה על אש גבוהה.

  • 03.

    כשהשמן חם מוסיפים את כל פרוסות הבצל ומטגנים, תוך הוספת שמן זית לפי הצורך, עד להתרככות והופעת סימני צריבה יפים.

  • 04.

    מוסיפים את הסוכר החום ומטגנים כחצי דקה.

  • 05.

    מוסיפים יין אדום, חומץ בלסמי, מעט מלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים (ללא כיסוי) במשך 34-36 דקות או עד       שהנוזלים כמעט לגמרי מתאדים ומתקבל צבע כהה יפה. טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח או פלפל. מאחסנים בצנצנת מעוקרת (מורתחת) עד       להגשה (עד חודש).

    טיימר מופעל
    00:36:00
  • 06.

    הגשה: חוצים קרואסונים לרוחבם, מניחים שכבה יפה של ריבת בצל, עורמים מעליה פירורי גבינת פטה כבשים, מעטרים בעלי ארוגולה ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.