שקשוקה בלחמניה עם פירורי פטה כבשים
מתכון מיוחד לארוחה שלמה בלחמנייה: שקשושה בלחמנייה עם פירורי פטה כבשים. שימו לב, אם דייקתם בהכנת הרוטב ובתיבולו, שקשוקה בלחמניה לבנה זה פשוט מעדן משגע!
המרכיבים ל3:
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- פלפל שחור גרוס
- מעט פלפל צ'ילי יבש כתוש
- 3 ביצים (או רק חלמונים, לפי הטעם)
- להגשה:
- 3 לחמניות עגולות
- 50-80 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן "פיראוס"
- אפשרות לעיטור: עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים
- 8 עגבניות קטנות, אדומות מאוד ועסיסיות
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
אל תוותרו על קילוף העגבניות, בעיני זהו סודה של שקשוקה מוצלחת. אם יש לכם קולפן ייעודי לעגבניות, אפשר לוותר כמובן על השרייתן במים רותחים.
-
02.
בעזרת סכין חדה חורצים צורת "איקס" בחלקה התחתון (לא צד הפטוטרת) של כל עגבניה. שמים את כל העגבניות בקערה ויוצקים עליהן מים רותחים. ממתינים 10-15 דקות, מסננים וקולפים את העגבניות. בעזרת סכין קטנה מסירים את הפטוטרות וחותכים גס את העגבניות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את פרוסות השום. מנמיכים מיד לאש קטנה ומטגנים עד הזהבה קלה (זהירות, לא לשרוף…). מוסיפים את העגבניות החתוכות, מגבירים לאש גבוהה ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות או עד שהעגבניות מתפרקות. מתבלים במלח, פלפל ופלפל צ'ילי יבש (אפשר גם מעט מאוד סוכר, לאיזון חמיצות), מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. יוצרים 3 שקעים ברוטב עבור הביצים או החלמונים.
טיימר מופעל
-
04.
שוברים ביצים אחת-אחת לקערית (אם אוהבים: רק חלמונים) ויוצקים מהקערית לשקע ברוטב. מכסים את המחבת ומבשלים 4-7 דקות על אש קטנה, לפי מידת העשייה הרצויה של החלמונים.
טיימר מופעל
-
05.
בזמן הבישול חותכים (או קורעים, בידיים) ריבוע בגודל 5X5 ס"מ או מלבן בגודל 6X4 ס"מ בלחמניות ומוודאים שנשאר עובי מספק בתחתית הלחמניה שיחזיק את השקשוקה (כ-2 ס"מ) מבלי שתזלוג.
-
06.
כשהשקשוקה מוכנה מחלקים את הרוטב בין שלוש הלחמניות ובעזרת כף נוטלים את הביצה/החלמון לכל לחמניה. מפזרים על כל לחמניה פירורי גבינת פטה. אם רוצים, בוזקים מעט מאוד מלח ופלפל שחור גרוס על הביצה/החלמון ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.