שטרודל הפרג המצוין שלי
בצק שמרים־שמנת שפשוט נמס בפה ומלית פרג וסילאן נהדרת. הכמות מספיקה ל־3 שטרודלים גדולים שממלאים את תבנית התנור.
המרכיבים ל18:
- 200 גרם פרג טחון טרי
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון קטן
- ¼ כוס (60 מ"ל) סילאן תמרים 100% טבעי
- 4 כפות סולת
- 1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 3 כוסות קמח לחם (או קמח לבן בהיר רגיל)
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- 2 שקיקים סוכר וניל
- ¼ כפית מלח
- 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- 2 ביצים גדולות
- ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- ביצה טרופה להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת מלית הפרג. בסיר בינוני מערבבים יחד פרג, סוכר, קליפת לימון, סילאן וסולת. מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב. מבשלים תוך בחישה מעל להבה בינונית עד שנוזלים נספגים והתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את מיץ הלימון. מצננים לגמרי. (אפשר לבשל את המלית ערב קודם ולשמור בכלי מכוסה במקרר).
-
02.
מכינים בצק אחיד מכל מצרכי הבצק - במיקסר או ביד. לשים במשך 10-7 דקות לבצק רך, חלק מאוד וגמיש מאוד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד כף או שתיים של קמח. מניחים בתבנית משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
03.
לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל־3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני 30x25 ס"מ ומורחים עליו שליש מכמות הפרג. מגלגלים לגלילה הדוקה. מעבירים את הגלילות לתבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה ומשאירים רווחים ביניהן. מברישים בביצה טרופה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. מברישים שוב בזהירות בביצה טרופה. עושים חתכים עמוקים בבצק במרווחים של 3 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 30-25 דקות עד שהשטרודלים שחומים ומבריקים.
טיימר מופעל
הידעת?
כשאומרים לנו את המילה ״שטרודל״, מיד אנחנו חושבים על קינוח התפוחים האוסטרי המוכר והאהוב. אולם האם ידעתם שאפשר להכין מנת שטרודל עם מילויים אחרים? למעשה אפשר להכין שטרודל עם לא מעט מילויים שונים, למשל פרג. אז אם בא לכם לנסות גרסאות שטרודל חדשות, קבלו מתכון לבצק שמרים־שמנת שפשוט נמס בפה ומלית פרג וסילאן נהדרת. הכמות מספיקה ל־3 שטרודלים גדולים שממלאים את תבנית התנור. בואו לגלות את הפוטנציאל האמיתי של השטרודל האוסטרי.