סלט קוסקוס, מוצרלה, אדממה ובטטות
סלט בריא, משביע וצבעוני. המלצה לארוחת צהריים בקופסא אחת.
המרכיבים ל3:
- חצי שקית (175 גר') ׳פתיתי קוסקוס ישראלי׳ להכנה מהירה, מומלץ עבה
- 2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות (כ-3 ס"מ).
- 1 בצל סגול קלוף וחתוך לפסים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית סוכר או סילאן
- 1 כפית מלח שטוחה
- חצי כוס אדממה מבושלת (השתמשתי בקפואה והכנתי לפי הוראות היצרן)
- חצי כוס שעועית אדומה מבושלת (השתמשתי בקפואה והכנתי לפי הוראות היצרן)
- 15 כדורי פתיתי מוצרלה "השף הלבן" קטנים חצויים
- חופן פטרוזיליה או נענע
- חופן אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
- 1 כף דבש
- 5 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח דק
- כף חומץ בן יין
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
-
02.
בישול הקוסקוס (לפי הוראות היצרן): לשפוך את תוכן השקית לקערה או סיר, להוסיף 2 כפות שמן, חצי כפית מלח דק, קורט פלפל שחור. לערבב. להוסיף 1 כוס+2 כפות מים רותחים, לערבב. לכסות את הסיר ולהמתין 15 דק'. לערבב את הקוסקוס ולהמתין 5 דק' נוספות ללא . לצנן.
-
03.
בטטות ובצל סגול צלוי: מחממים תנור ל-190 מע'. מניחים את הבטטות והבצל סגול על תבנית עם נייר אפייה. מתבלים -2 כפות שמן זית, 1 כפית סוכר או סילאן וכפית שטוחה של מלח דק. מעסים היטב וצולים בתנור כ-30 דק'. מוציאים ומצננים.
-
04.
שמים בקערה את הקוסקוס המוכן, בטטות צלויות, בצל סגול צלוי, אדממה, שעועית אדומה, כדורי מוצרלה, פטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך. מערבבים.
-
05.
מתבלים ברוטב, מערבבים ומתקנים תיבול.
-
06.
שמים במקרר לחצי שעה.
-
07.
נשמר במקרר עד 3 ימים. ועוד משהו קטן: השתמשתי בקוסקוס מהיר להכנה עבה, שכיף לנגוס בו. קוסקוס: קוסקוס רגיל או מלא, בורגול, קינואה. שעועית אדומה: שעועית לבנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות. אגוזי מלך: קשיו, שקדים חצויים, גרעיני דלעת קלויים. כדורי מוצרלה: גבינה בולגרית או צפתית. שינוי מעניין שעשיתם בסלט?, אשמח לשמוע.