מתכון סלט קוסקוס, מוצרלה, אדממה ובטטות | השף הלבן

סלט קוסקוס, מוצרלה, אדממה ובטטות

סלט בריא, משביע וצבעוני. המלצה לארוחת צהריים בקופסא אחת.

מאת: מירב גביש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קוסקוס, מוצרלה, אדממה ובטטות
צילום: מירב גביש עיצוב: מירב גביש

המרכיבים ל3:

  • חצי שקית (175 גר') ׳פתיתי קוסקוס ישראלי׳ להכנה מהירה, מומלץ עבה
  • 2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות (כ-3 ס"מ).
  • 1 בצל סגול קלוף וחתוך לפסים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר או סילאן
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • חצי כוס אדממה מבושלת (השתמשתי בקפואה והכנתי לפי הוראות היצרן)
  • חצי כוס שעועית אדומה מבושלת (השתמשתי בקפואה והכנתי לפי הוראות היצרן)
  • 15 כדורי פתיתי מוצרלה "השף הלבן" קטנים חצויים
  • חופן פטרוזיליה או נענע
  • חופן אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
לרוטב:
  • 1 כף דבש
  • 5 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח דק
  • כף חומץ בן יין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.

  • 02.

    בישול הקוסקוס (לפי הוראות היצרן): לשפוך את תוכן השקית לקערה או סיר, להוסיף 2 כפות שמן, חצי כפית מלח דק, קורט פלפל שחור. לערבב. להוסיף 1 כוס+2 כפות מים רותחים, לערבב. לכסות את הסיר ולהמתין 15 דק'. לערבב את הקוסקוס ולהמתין 5 דק' נוספות ללא . לצנן.

  • 03.

    בטטות ובצל סגול צלוי: מחממים תנור ל-190 מע'. מניחים את הבטטות והבצל סגול על תבנית עם נייר אפייה. מתבלים -2 כפות שמן זית, 1 כפית סוכר או סילאן וכפית שטוחה של מלח דק. מעסים היטב וצולים בתנור כ-30 דק'. מוציאים ומצננים.

  • 04.

    שמים בקערה את הקוסקוס המוכן, בטטות צלויות, בצל סגול צלוי, אדממה, שעועית אדומה, כדורי מוצרלה, פטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך. מערבבים.

  • 05.

    מתבלים ברוטב, מערבבים ומתקנים תיבול.

  • 06.

    שמים במקרר לחצי שעה.

  • 07.

    נשמר במקרר עד 3 ימים. ועוד משהו קטן: השתמשתי בקוסקוס מהיר להכנה עבה, שכיף לנגוס בו. קוסקוס: קוסקוס רגיל או מלא, בורגול, קינואה. שעועית אדומה: שעועית לבנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות. אגוזי מלך: קשיו, שקדים חצויים, גרעיני דלעת קלויים. כדורי מוצרלה: גבינה בולגרית או צפתית. שינוי מעניין שעשיתם בסלט?, אשמח לשמוע.

הכנת? כאן מדרגים
(1)