מתכון שבלולי קצ'קבל | השף הלבן

שבלולי קצ'קבל

חטיפי בצק מתפצפצים וממכרים – השילוב הקלאסי של גבינת קצ'קבל ארומטית למאפה בצק. לא לשכוח להפשיר בצק העלים במקרר ולרכך חמאה בטמפ' החדר

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שבלולי קצ'קבל
צילום: גל בן זאב עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל 10-15 שבלולים:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 80 גרם חמאה "תנובה" רכה או מומסת בעדינות
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת קשקבל/גלעד "קולקשן", מגוררת במעבד מזון או בפומפיה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים בצק עלים במקרר 6-8 שעות מראש.

  • 02.

    מכינים משטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X20 או 30X15 ס"מ בעזרת מערוך.

  • 03.

    מורחים חמאה רכה (או מומסת ומצוננת) על מלבן בצק.

  • 04.

    מפזרים 50 גרם קצ'קבל (1/4 חבילה) על מלבן הבצק. מגלגלים פנימה, לצורת רולדה. שמים על גבי משטח או מגש ומכניסים למקפיא למשך שעה עד שעתיים וחצי, להתייצבות לפני החיתוך. מכינים כך גלילים מכל כמות הבצק ושמים על המגש במקפיא.

  • 05.

    עם תום הקירור מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים ארבע תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה (אם אין 4 תבניות מכינים 2, אופים, מצננים, מפנים ומרפדים שוב בנייר). מוציאים את הגליל הראשון, בעזרת סכין חדה פורסים את הגלילה ברוחב 1 עד

  • 06.

    5 ס"מ ומסדרים את השבלולים שנוצרו בתבנית כשהצד הפתוח פונה מעלה, במרווחים של 2-3 ס"מ בין שבלול לשבלול.

  • 07.

    כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים במשך 10 דקות או עד להשחמה יפה. מוציאים, מצננים חמש דקות, ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)