מתכון קיש שמפיניון וגאודה עיזים | השף הלבן

קיש שמפיניון וגאודה עיזים

קיש שמפיניון וגאודה עיזים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש שמפיניון וגאודה עיזים

המרכיבים ל 4 מנותתבנית עגולה 24 ס"מ:

לתחתית הקיש:
  • 1 כוס קמח תופח
  • 0.5 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 2 קורט מלח שטוחה
  • 1 כפית ממרח עגבניות מיובשות
למילוי:
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 סלסלות פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 1 כפית שום כתוש
  • 2 כפות שמן זית
  • 0.25 כוס יין אדום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כף קמח תופח
  • 100 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 120 גרם פתיתי גאודה עמק
  • 0.33 כוס שמיר קצוץ
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת תחתית הקיש:

  • 02.

    מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.

  • 03.

    מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד שהחומרים מתאחדים.

  • 04.

    לשים את הבצק מעט בידיים, יוצרים כדור ומכסים בניילון נצמד.

  • 05.

    מעבירים למקרר לחצי שעה.

  • 06.

    מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בגודל שטח תבנית פירקס גדולה או תבנית עגולה -24 ס"מ.

  • 07.

    מעבירים את הבצק אל התבנית

  • 08.

    יוצרים על שטח פני הבצק חורים עם מזלג ואופים בתנור כ-10 דקות בלבד כך שהבצק לא יאפה לגמרי.הכנת המילוי:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מחממים בסיר 2 כפות שמן זית

  • 10.

    צולים את הבצל לצבע זהוב, מוסיפים את הפטריות והשום וצולים ל-5 דקות מעל חום בינוני .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 11.

    מוסיפים 1/4 כוס יין אדום וצולים מעט לצמצום היין ולריכוך קל.

  • 12.

    מוסיפים 2 קורט מלח, מעט פלפל שחור טחון וכף חומץ בלסמי.

  • 13.

    מערבבים ומצננים.

  • 14.

    מערבבים את הפטריות עם הביצים, כף קמח, גבינת כנען, השמיר הקצוץ, הגאודה והפסטו.

  • 15.

    מערבבים ויוצקים מעל תחתית הבצק החצי אפויי. מפזרים מעל שומשום

  • 16.

    מעבירים לתנור ללא כיסוי ואופים עד אפייה מלאה.

הכנת? כאן מדרגים
(162)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.