קיש שמפיניון וגאודה עיזים
קיש שמפיניון וגאודה עיזים

המרכיבים ל 4 מנותתבנית עגולה 24 ס"מ:
- 1 כוס קמח תופח
- 0.5 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
- 50 גרם חמאת תנובה רכה
- 2 קורט מלח שטוחה
- 1 כפית ממרח עגבניות מיובשות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3 סלסלות פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
- 1 כפית שום כתוש
- 2 כפות שמן זית
- 0.25 כוס יין אדום
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 1 כף חומץ בלסמי
- 3 ביצים טרופות
- 1 כף קמח תופח
- 100 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
- 120 גרם פתיתי גאודה עמק
- 0.33 כוס שמיר קצוץ
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת תחתית הקיש:
-
02.
מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
-
03.
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד שהחומרים מתאחדים.
-
04.
לשים את הבצק מעט בידיים, יוצרים כדור ומכסים בניילון נצמד.
-
05.
מעבירים למקרר לחצי שעה.
-
06.
מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בגודל שטח תבנית פירקס גדולה או תבנית עגולה -24 ס"מ.
-
07.
מעבירים את הבצק אל התבנית
-
08.
יוצרים על שטח פני הבצק חורים עם מזלג ואופים בתנור כ-10 דקות בלבד כך שהבצק לא יאפה לגמרי.הכנת המילוי:
טיימר מופעל
-
09.
מחממים בסיר 2 כפות שמן זית
-
10.
צולים את הבצל לצבע זהוב, מוסיפים את הפטריות והשום וצולים ל-5 דקות מעל חום בינוני .
טיימר מופעל
-
11.
מוסיפים 1/4 כוס יין אדום וצולים מעט לצמצום היין ולריכוך קל.
-
12.
מוסיפים 2 קורט מלח, מעט פלפל שחור טחון וכף חומץ בלסמי.
-
13.
מערבבים ומצננים.
-
14.
מערבבים את הפטריות עם הביצים, כף קמח, גבינת כנען, השמיר הקצוץ, הגאודה והפסטו.
-
15.
מערבבים ויוצקים מעל תחתית הבצק החצי אפויי. מפזרים מעל שומשום
-
16.
מעבירים לתנור ללא כיסוי ואופים עד אפייה מלאה.