פסטה פטוצ'יני אלפרדו פטריות עם קישואים ואפונה
מתכון לא מסובך לאחת ממנות הפסטה העשירות ביותר. אנחנו אומרים: למה לא להביא את המסעדה הביתה?

המרכיבים ל 4 מנות:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 קישואים ביונניים קלופים בקולפן, חתוכים לקוביות בגודל ס"מ 1
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ
- סלסלה וחצי של פטריות שמפיניון טריות חתוכות ל- ¼ ( את הקטנות יותר אפשר לחתוך לחצאים)
- ½ כוס אפונה ירוקה "סנפרוסט" מופשרת בטמפרטורת החדר ומסוננת מנוזלים
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% סדרת השף הלבן של תנובה
- אגוז מוסקט
- 1/3 כוס יין לבן
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1 חבילה של פתיתי פרמזן "השף הלבן" של השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים וממיסים את החמאה וצולים את הקישואים עם הבצל הסגול מעל חום בינוני למשך 5 דקות. מתבלים בקורט פלפל שחור גרוס.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את הפטריות והאפונה וצולים למשך 5 דקות נוספות, עד לריכוך קל.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים 1/3 כוס יין לבן, מבשלים 3 דקות נוספות עד לצמצום קל של הנוזלים ומוספים את השמנת המתוקה.
טיימר מופעל
-
04.
מתבלים ב- 2 קורט מלח, מעט מוסקט מגורר ומצמצמים את השמנת תוך בישול תוך ערבוב קל, מידי פעם, מעל חום לא מאוד גבוהה.
-
05.
מבשלים את הפטוצ'יני ומסננים היטב.
-
06.
מוסיפים מהפטוצ'יני אל הרוטב תוך ערבוב.
-
07.
מפזרים פרמז'ן ומגישים.