המבורגר
ההמבורגר הוא מנה אהובה מאוד/ אנחנו שמחים להגיש לכם מתכון להמבורגר קלאסי ביתי, המבורגר עסיסי כמו של מסעדה
המרכיבים ל4 מנות:
- 600 גרם בשר בקר טחון טרי, מנתח של צלעות או צוואר
- 1 בצל לבן בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף רוטב ברביקיו
- פלפל שחור
- מלח ים
- 1 פרוסה לא עבה של לחם לבן ללא קרום, מושרית וספוגה במעט במים.
- שמן קנולה
- 4 לחמניות המבורגר
- 2 עגבניות
- חסה
- 1 בצל סגול פרוס
- 1 מלפפון חמוץ פרוס
- רטבים שאוהבים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת כף שמן קנולה ומטגנים את הבצל הלבן לצבע זהוב. מעבירים למסננת להוצאת עודפי השמן.
-
02.
מערבבים היטב בקערה את בשר הבקר, הבצל המטוגן (ללא השמן), השום הכתוש, כף רוטב ברביקיו, קורט פלפל שחור, 2 קורט מלח והלחם הלבן.
-
03.
מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן קנולה לחום בינוני.
-
04.
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים פחוסים מהבשר (ברוחב הלחמנייה)-ומשטחים להמבורגר עבה.
-
05.
צולים כ-3 דקות מכל צד מומלץ לצלות לרמת מדיום, כמובן שניתן לצלות יותר, לפי הטעם.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים בטוסטר אובן את לחמניות ההמבורגר.
-
07.
את הירקות חותכים לפרוסות.
-
08.
על תחתית כל לחמניה מורחים מה שאוהבים:מיונז, קטשופ, חרדל וכו'.
-
09.
מעל מניחים קציצת המבורגר ומעל עורמים חסה, עגבניה, פרוסות בצל סגול ומלפפון חמוץ.
-
10.
מעל מזלפים רוטב אלף האיים סוגרים ומגישים חם.