מתכון תבשיל חורש בה | השף הלבן

תבשיל חורש בה

תבשיל בשר בקר וחבושים ברוטב רכז רימונים, מתכון הלקוח מן המטבח הפרסי

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל חורש בה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • פפריקה אדומה מתוקה
  • 700 גרם בשר בקר טרי מס 2 חתוך נתחים קטנים
  • 4 כפות שמן זית
  • פרוסת לימון מיובש
  • 3 חבושים
  • בצל גדול פרוס דק
  • חצי כוס שזיפים מיובשים ללא חרצן
  • חצי כוס משמשים מיובשים
  • מוסקט
  • עגבניה אדומה מגורדת בפומפיה דקה
  • 2 כפות סירופ רימונים
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • חצי לימון
  • כף סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים וחותכים את החבושים לשישיות ללא הגרעינים.

  • 02.

    מחממים בסיר 2 כפות שמן זית וצולים למס דקות את החבושים ומוציאים .

  • 03.

    מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ-3 דקות להשחמה קלה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים את הבשר וצולים כ-5 דקות תוך ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים מים בגובה רוחב 2 אצבעות מעל לגובה הבשר, מרתיחים ומבשלים לשעה חצי מכוסה.

  • 06.

    מוסיפים את השזיפים, החבושים, המשמשים המיובשים, הלימון המיובש, סוחטים את חצי הלימון, קורט מוסקט, העגבניה, קורט פלפל שחור, כפית פפריקה כפית כורכום, והסוכר.

  • 07.

    מערבבים ומבשלים לחצי שעה.

  • 08.

    מוסיפים את רכז הרימונים.

  • 09.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(90)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.