באבא רום (עוגת סברינה)
טעים ומושקע

המרכיבים ל 10 מנות:
- 270 גרם קמח (21/2 כוסות+ 2 כפות)
- 5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
- 25 גרם סוכר (2 כפות)
- 4 ביצים L
- 90 מ"ל חלב 3% תנובה (1/4 כוס +2 כפות)
- 7 גרם מלח (3/4 כפית)
- 60 גרם חמאת תנובה מומסת לא חמה
- 1 ליטר מים
- 600 גרם סוכר (3 כוסות)
- 300 מ"ל רום איכותי (11/4 כוס)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים את הביצים עם החלב.
-
02.
מערבבים בעזרת וו לישה במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר במהירות איטית. מוסיפים כמחצית מתערובת הביצים והחלב, להמשיך לערבב במהירות איטית כ-4 דקות. מוסיפים מלח ולעבד עוד 2 דקות במיקסר. להוסיף את החמאה בהדרגה ומיד אחריה את שארית הנוזלים. להמשיך לערבב עד קבלת בצק אחיד. מכסים את הכלי בניילון נצמד ונתפיח עד הכפלת נפח הבצק.
טיימר מופעל
-
03.
לשמן ולקמח את תבנית העוגה, שופכים את הבצק לתבנית. ונבצע התפחה שניה, עד שהבצק ימלא את כל הכלי.
-
04.
אופים בחום של 170 מעלות כ40-45 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים מהתבנית ולתת לעוגה לעמוד בטמפ' חדר לפחות 3 ימים על רשת כדי שתתייבש היטב
-
06.
להכנת הסירופ: מרתיחים מים וסוכר, להוריד מהאש ומוסיפים את הרום. מניחים את העוגה בתוך קערה עמוקה וגדולה, כדי שיהיה לה מקום להתנפח לפחות פי
-
07.
5, שופכים על העוגה את הסירופ. לאחר שעה בסירופ הופכים את העוגה, בזהירות, לתוך קערה עמוקה נוספת. וחוזר חלילה לפחות פעמים.
-
08.
הגשה: מניחים את העוגה על צלחת הגשה, להגיש עם קצפת *הסירופ חייב להיות חם כאשר שופכים אותו מעל העוגה, לכן רצוי להכין רק כאשר מוכנים לשפוך על העוגה.