קטאייף גבינות ופיסטוק | השף הלבן

קטאייף גבינות ופיסטוק

הקטאייף בצ'יק צ'ק שישאיר לכם טעם מתוק של עוד! מילוי משגע של גבינת כנען של השף הלבן שיעשה לכם שמח בפה.

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קטאייף גבינות ופיסטוק
צילום: עומר ישכיל עיצוב: עומר ישכיל

המרכיבים ל 20-25 יחידות:

מרכיבים לבלילת הבצק:
  • 250 גרם קמח לבן
  • 50 גרם סולת
  • 30 גרם סוכר (2 כפות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • 6 גרם שמרים יבשים (כפית אחת)
  • 250 מ״ל חלב
  • 200 מ״ל מים
למלית:
  • 1/2 חבילת גבינת כנען תנובה
לטיגון:
  • כף חמאה (20 גרם)
לסירופ הסוכר:
  • 300 גרם סוכר לבן
  • 150 מ״ל מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • כפית מי זהר או מי ורדים
לעיטור מעל:
  • 50 גרם פיסטוקים קלויים טחונים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מכסים את הקערה ומניחים לתפוח ולתסוס בטמפרטורת החדר לזמן של כחצי שעה.

  • 02.

    מניחים בצד מגבת מטבח נקייה, משמנים מחבת טפלון ומחממים על אש בינונית-גבוהה.

  • 03.

    יוצקים כחצי מצקת בכל פעם ליצירת פנקייקים בגודל של 6-8 ס״מ.

  • 04.

    כשמופיעות בועות על פני הקטאייף והוא מתייבש לגמרי, לא הופכים, אלא מעבירים למגש כשהבועות פונות כלפי מעלה, ומכסים מיד במגבת נקייה. חוזרים על סדר הפעולות עם הבלילה הנותרת.

  • 05.

    מניחים כף גבינת כנען במרכז העיגול כשהצד עם הבועות כלפי מעלה, וסוגרים לצורה של חצי סהר. מהדקים היטב את הקצוות.

  • 06.

    מחממים מחבת ומניחים את הסהרונים, מטגנים כל צד וכשהסהרונים משחימים מוסיפים כף חמאה, וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.

  • 07.

    במקביל, מרתיחים את כל מרכיבי סירופ הסוכר עד לרתיחה מלאה, ושופכים מעל הסהרונים.

  • 08.

    מעבירים לצלוחית הגשה ומפזרים מעל פיסטוקים טחונים.

  • 09.

    מומלץ לאכול חם, בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.