בואיקוס – לחמניות גבינה וזיתים
המאפים האהובים מיוון מקבלים כאן טוויסט ארומתי בזכות הזיתים. עדי קלינגהופר עם מתכון ממכר שיהפוך לבן בית אצלכם.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: עדי קלינגהופר
עיצוב: עדי קלינגהופר
המרכיבים ל 10 יחידות:
- 4 ביצים
- 1 קוטג' (250 גרם)
- 200 גרם זיתים ירוקים קצוצים
- 1 חבילת פתיתים טריו של השף הלבן
- 2.5 כוסות קמח תופח
- מלח
- פלפל
- שומשום לקישוט
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
-
02.
בקערה מניחים ביצים, קוטג', זיתים, חבילת פתיתים טריו, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
-
03.
מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת בצק דביק (בשלב זה כדאי לעבור לכף עץ או לערבב במיקסר גדול עם וו גיטרה).
-
04.
מניחים מנז'טים בתבנית מאפינס או לחילופין משמנים היטב תבנית מאפינס.
-
05.
מניחים בצק 3/4 מגובה התבנית, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה כ-20 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים מאפייה, מחכים לצינון קל 20 דקות וזוללים!
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים