קלצונה מתוק במילוי מסקרפונה ושוקולד
בדיוק כמו במסעדה! מתכון לקינוח מתקתק ושוקולדי שאי אפשר לעמוד בפניו: קלצונה במילוי מסקרפונה ושוקולד

המרכיבים ל 6 יחידות:
- חצי קילו (500 גרם) קמח פיצה או לחם
- 10 גרם שמרים יבשים
- 300 מ״ל מים פושרים
- כפית מלח
- כפית סוכר
- כף שמן זית
- 1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- ממרח שוקולד מכל סוג שאוהבים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דק עד להיווצרות בצק חלק, אחיד וגמיש. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים למשך שעה עד להכפלת נפח הבצק.
-
02.
מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות, מכדררים לכדורים ומתפיחים פעם נוספת כחצי שעה.
-
03.
מחממים את התנור לחום של 240 מעלות טורבו
-
04.
מרדדים כל כדור לעיגול, מניחים בצד אחד של הקלצונה כף גדושה מסקרפונה ושתי כפות ממרח שוקולד, מורחים היטב על חצי העיגול ומקפלים לחצי על המילוי.
-
05.
מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג, מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש כ-10 דקות או עד שהקלצונה זהוב.
טיימר מופעל
-
06.
מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים. בתאבון!