מתכון עוגיות מעמול תמרים ואגוזים | השף הלבן

עוגיות מעמול תמרים ואגוזים

עוגיות תמרים פריכות בתוספת קריספי אגוזים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות מעמול תמרים ואגוזים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל15 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 50 גרם סולת
  • ½ כף אבקת אפיה
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 60 מ"ל שמן צמחי
  • 60 מ"ל מים
  • 2 כפות סוכר
למלית:
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • ½ כוס תמרים מגולענים וקצוצים דק
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפות מים
להגשה:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: מניחים את כל הרכיבים של הבצק בקערה ולשים במשך 4-5 דקות עד שנוצר בצק רך ומבריק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    למלית: מערבבים את כל הרכיבים של המלית עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, קורצים כדורים בגודל זית ומניחים בצד.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 04.

    קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג. בעזרת האגודל יוצרים במרכז כל כדור גומה ומרחיבים אותה עד שמתקבלת 'קערה' עם דפנות דקות.

  • 05.

    מניחים בתוך הגומה כדור מלית, סוגרים את קצוות הבצק ומכדררים לכדור. משטחים קלות את הכדור ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה. דוקרים במזלג את פני העוגיה וחוזרים על סדר הפעולות עם יתר הבצק והמלית.

  • 06.

    אופים את העוגיות במשך 20 דקות, עד שהן הופכות רכות ובהירות. מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    לפני ההגשה מגלגלים בקערית עם אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(3276)