קוביות בשר בבישול איטי ברוטב עגבניות עם לקט של חמין

קוביות בשר בבישול איטי ברוטב עגבניות ולקט של חמין הן בדיוק מסוג המנות שמחזירות את הבית לריחות של שבת. מדובר בתבשיל עמוק, עשיר ורך, שבו נתחי בשר עסיסיים מתבשלים שעות ברוטב סמיך של עגבניות, בצל ותבלינים חמים. לקט החמין של סנפרוסט מוסיף למנה מרקם מושלם וטעמים נוסטלגיים של חמין ביתי אמיתי – בלי ההכנה הארוכה. התוצאה היא תבשיל אדום, ריחני ומלא עומק טעמים, שבו הבשר נמס בפה והרוטב נספג נהדר באורז לבן. זו מנה מושלמת לארוחת צהריים עשירה או לשולחן שבת, שממלאת את המטבח בניחוחות ביתיים ומרגיעים של אהבה בבישול איטי.

מאת: רובי מיכאל
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוביות בשר בבישול איטי ברוטב עגבניות עם לקט של חמין, לצד שקית לקט לחמין של סנפורסט

המרכיבים ל 5 מנות:

מרכיבים:
  • כף שמן זית - 10 גרם
  • 1 ק״ג בשר צלעות מספר 2 / אונטריב - חתוך לקוביות
  • כף גדושה מלח - 25 גרם
  • בצל לבן - 250 גרם
  • פחית עגבניות חתוכות דק ״פולפה״ - 400 גרם
  • מארז רסק עגבניות מרוכז - 100 גרם
  • שקית לקט לחמין של סנפורסט
  • 2 ליטר מים רותחים
  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • מומלץ להגיש לצד אורז לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר עמוק מחממים שמן זית ומצרפים את קוביות הבשר יחד עם המלח.

    שלב ראשון - מרכיבים: קוביות בשר, רוטב עגבניות, לקט לחמין של סנפורסט, בצל ותבלינים.
  • 02.

    מוסיפים את הבצל מקולף וחצוי.

    מחממים בסיר עמוק שמן זית עם קוביות הבשר יחד עם הבצל המקולף.
  • 03.

    מערבבים היטב וצורבים טוב מכל הצדדים עד לקבלת צבע שחום היטב.

  • 04.

    מוסיפים את הפולפה ורסק העגבניות וממשיכים לערבב במשך 5 דק׳ לצריבת העגבניות.

  • 05.

    מוסיפים שקית לקט לחמין ומיד שופכים פנימה את המים יחד עם התבלינים ומערבבים.

  • 06.

    מכסים במכסה ומורידים לאש נמוכה למשך 3 שעות בדיוק - בעבוע עדין.

  • 07.

    מוכן! מכבים את האש למנוחה של 20 דקות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 08.

    מגישים לצד אורז ובתאבון.

    מגישים את הבשר לצד אורז

שאלות - תשובות

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.