קוביות בייגל ירושלמי
קוביות בייגל ירושלמי הן הדרך הקלה ביותר ליהנות מהטעם הקלאסי של הבייגל – בגרסה קטנה, פריכה וממכרת. כל מה שצריך זה שני מצרכים עיקריים שיש כמעט בכל בית: קמח תופח וגבינה לבנה. הבצק נחתך לקוביות קטנות, טובל בתערובת סילאן ומצופה בשומשום שמעניק את המראה והטעם הירושלמי האותנטי. לאחר אפייה קצרה מתקבלות קוביות זהובות מבחוץ, רכות מבפנים, שהולכות נהדר עם לבנה, גבינות או שמן זית וזעתר. מתכון פשוט, זריז וכיפי שגם ילדים יכולים להכין – פתרון מושלם לארוחת ערב קלילה או לנשנוש באמצע היום.

המרכיבים ל 30 יחידות:
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 200 גרם גבינה לבנה תנובה
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות סילאן
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים קמח וגבינה עד שנוצר בצק. מרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי 1-2 ס״מ.
-
02.
חותכים את הבצק לקוביות.
-
03.
מערבבים בקערה סילאן עם כוס מים וטובלים כל קוביה במים עם הסילאן.
-
04.
מעבירים לקערה עם שומשום ומצפים מכל הצדדים.
-
05.
מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
06.
אפשר להגיש עם לאבנה, גבינה לבנה או זעתר ושמן זית.