בצלים ממולאים בבורגול – מנה חמה ומפנקת

בצלים ממולאים בבורגול

בצלים ממולאים, מקורמלים בתנור המשלבים בתוכם מלית עשירה ומפתיעה של בורגול , עשבי תיבול וגבינות, מנה שכל מי שיטעם ממנה יופתע.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בצלים ממולאים בבורגול

המרכיבים ל 8-10 מנות:

מרכיבים למלית:
  • 1 כוס בורגול גס מושרה כחצי שעה במים רותחים
  • 1/2 שקית (400 גרם) מדליוני תרד סנפרוסט מופשר וסחוט
  • 1 אריזה (250 גרם) גבינת חרמון 16% פיראוס
  • 6 בצלים גדולים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה שום גבישי
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 4 כפות שמן זית
מרכיבים לרוטב:
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום גבישי
מרכיבים להגשה:
  • 1 גביע (250 גרם) פטה עיזים 16% פיראוס
  • עלי טימין טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את הבצלים, חותכים חתך לאורכם ומבשלים אותם כרבע שעה במים עד שהם נפתחים.

  • 02.

    מסננים, מצננים ומקלפים גלדים.

  • 03.

    מפוררים לגושים את גבינת החרמון, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב - רצוי ללוש קלות.

  • 04.

    ממלאים את הבצלים במלית ומגלגלים.

  • 05.

    מניחים את הבצלים בתבנית עם שוליים משומנת היטב בשמן זית.

  • 06.

    מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הבצלים. בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות אופים 50-45 דקות עד להשחמת הבצלים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    מפוררים מעל פטה ועלי טימין ומגישים חם.

הידעת?

ניתן להכנה גם ללא גלוטן בהחלפת הבורגול בקינואה/אורז

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.