הדובדבן שבקצפת הצמחית - קינוחי פרווה טעימים | השף הלבן

הדובדבן שבקצפת הצמחית – קינוחי פרווה טעימים

לא פעם אנו נדרשים להגיש לשולחן קינוחי פרווה. ייתכן שזה משום שאנחנו אחרי ארוחה בשרית ויש מי שמקפיד על הכשרות, ייתכן שיש אנשים שרגישים ללקטוז וזקוקים לתחליף מוצלח שלא ייגרע מהם את ההנאה באכילת קינוחים מתוקים ומפנקים ויש מי שפשוט מעדיף להימנע מאכילת מוצרי חלב כמו טבעוניים. כך או כך, הכנו עבורכם רשימה של מגוון קינוחי פרווה נהדרים שאף אחד לא יוכל לדעת שמדובר בקינוח פרווה ולא חלבי.

מאת: עורך השף הלבן

עוגות פרווה

בדרך כלל נהוג להכין עוגה כלשהי לסיום הארוחה, הפעם בחרנו להמליץ לכם על עוגת שוקולד פרווה. רוב האנשים אוהבים מאוד את הטעמים העשירים שמציע השוקולד. למזלם הרב וגם למזלכם, שוקולד מריר הוא פרווה גם ככה, והוא מאפשר להכין ממנו מגוון רחב מאוד של קינוחים. בנוסף, גם אם נתקלתם במתכון חלבי שמאוד מצא חן בעיניכם, התחליפים שקיימים היום בהחלט יכולים לתת מענה מוצלח מאוד. למשל, עוגה שיש בה חמאה אפשר להחליף במרגרינה או מחמאה שתדמה את טעמי החמאה ככל הניתן רק בגרסת הפרווה. אם יש במתכון חלב או שמנת, אפשר להחליף אותם במים, מיץ תפוזים או אפילו חלב שקדים, סויה או שיבולת שועל. אם על העוגה יש קצפת חלבית תוכלו הכין אותה משמנת צמחית וליהנות מהטעם והאווריריות של הקצפת גם בגרסת הפרווה.

עוגה נוספת שאפשר להכין היא עוגת דבש. זוהי עוגה רכה וטעימה בעלת טעם עמוק שלרוב מזכיר קצת חורף. השילוב של הדבש עם תבלינים של הקינמון ואגוז המוסקט הופכים אותה לקינוח מושלם לסיום של ארוחה נהדרת. מי שרוצה להעניק לעוגה מרקם נימוח ממש, מוזמן לצקת עליה בעדינות מים חמים מעורבבים עם דבש לאחר צאתה מהתנור, ומיד לכסות אותה עם ניילון נצמד. כאשר תפרסו אותה תתקבל עוגה רכה מאוד בעלת טעם דבש עז.

קרם דה לה קרם

אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם בקינוח פרווה של מסעדות, תוכלו להכין להם קרם ברולה. הקינוח הצרפתי מורכב משמנת, חלמונים וסוכר. זהו קינוח מושלם וטעים. ההכנה שלו מאוד פשוטה למרות שהיא עלולה להראות מורכבת. תחילה יש לבשל את התערובת על הגז, לסנן אותה היטב ולהעביר לקעריות חסינות אש. בעת האפייה בתנור יש לוודא שיש אמבט מים תחת התבניות, שמטרתו היא לדאוג שיהיו אדים בתנור בזמן האפייה. את הקרם ברולה אופים זמן קצר ועל חום נמוך. לפני ההגשה נהוג לבזוק עליו סוכר חום ולקרמל אותו עם להביור גז. מי שאין ברשותו להביור יכול להכניס את הקעריות לתנור על חום גבוה במצב גריל ולקבל תוצאה זהה.

עוגיות שוקולד צ'יפס

מי שרוצה להגיש עוגיות טעימות במיוחד שאף אורח לא יסרב לטעום מהן, מוזמן להכין את עוגיות שוקולד הצ'יפס המיתולוגיות. כאן כמובן אפשר להשתמש עם מרגרינה או מחמאה במקום החמאה. שאר הרכיבים הם פרווה לחלוטין. טיפ חשוב להצלחת העוגיות הללו: לאחר שהן יוצאות מהתנור תנו להן להתקרר חמש דקות על המגש ורק אז העבירו אותן אל רשת העוגיות. הניחו להן להתקרר לחלוטין לפני שאתם מכניסים אותן לצנצנת העוגיות, כדי לקבל את המרקם הקראנצ'י שמאפיין אותן.

סלט פירות

קינוח של סלט פירות, הוא קינוח שאף פעם לא נמאס. פירות טריים של העונה חתוכים לקוביות, כמו: תפוחים, אגסים, בננות, אפרסמון, קיווי, תותים ועוד פירות נוספים, שכולם נמצאים בתוך מיץ של תפוזים טרי, שאליו אפשר להוסיף גזר מגורר, צימוקים, אגוזי מלך, תמצית וניל ועוד, ולהעניק לסלט הפירות הזה טעם משודרג לחלוטין שיבטיח לו הצלחה מרובה.

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.