מראשונה ועד אחרונה בעשר דקות הכנה | השף הלבן

מראשונה ועד אחרונה בעשר דקות הכנה

יש שלל מתכונים ב-10 דקות שיכולים לענות על כל חשק או רצון שהתעורר בכם כך לפתע. הצטרפו אלינו לסקירת המאכלים המהירים שאתם יכולים להכין ולאכול תוך עשר דקות.

מאת: עורך השף הלבן

איזה כיף להיכנס למטבח ולהכין משהו טעים בכמה דקות בודדות. יש שלל מתכונים ב-10 דקות שיכולים לענות על כל חשק או רצון שהתעורר בכם כך לפתע. הצטרפו אלינו לסקירת המאכלים המהירים שאתם יכולים להכין ולאכול תוך עשר דקות.

פשטידות כיד המלך

פשטידה היא מאכל נהדר. זאת כיוון שהיא מורכבת מירקות שיש לכם בבית בתוספת קמח, ביצים ושמן, קצת תבלינים או עשבי תיבול והופ לפניכם פשטידה ריחנית וטעימה. לפשטידה שלושה יתרונות בולטים: היתרון הראשון שלה הוא שבאמת אפשר להכין אותה מכל ירק. תוכלו להכין פשטידת כרובית ותימין, ברוקולי עם פתיתי גבינה צהובה, קישואים עם בצל, פשטידה מכמה סוגי פטריות, פשטידת תירס, בטטה וגם פשטידת גבינות ואפילו פשטידת פסטה! היתרון השני שלה הוא קלות ומהירות ההכנה. מהרגע שנבחר הירק, מדובר בעניין של כמה דקות בודדות עד שתשימו את כל המצרכים בקערה אחת, תערבבו היטב ותכניסו לתנור. מי שרוצה לשלב את הפשטידה עם ירקות טריים יכול לחתוך כמה ירקות ולהניח על צלחת או לקצוץ סלט ירקות ולהגיש אותו ביחד עם חתיכת פשטידה שזה עתה יצא מן התנור. היתרון השלישי שלה הוא שניתן בהחלט להקפיא אותה, ובפעם הבאה שתרצו לאכול ארוחת ערב בעשר דקות, תצטרכו רק להפשיר אותה במיקרוגל ולאכול.

ערמת פנקייקים גדולה

איזה כיף להכין ערמת פנקייק גדולה, כזו כמו שרואים בתמונות, שלאחר שעורמים אותם אחד על השני מזלפים עליהם סירופ מייפל או מניחים חתיכה של חמאה שנמסה מחומו של הפנקייק העליון. גם הכנת הפנקייק לוקחת ממש כמה דקות בודדות. גם כאן מדובר בבלילה של כמה מצרכי בסיס פשוטים הקיימים בכל בית הכוללים ביצה, קמח, חלב, שמן וסוכר. מערבבים הכול ויוצקים אל מחבת חמה עם מעט חמאה. מי שרוצה לשדרג את הפנקייק יכול בהחלט להוסיף לבלילה שוקולד צ'יפס, בננות מעוכות, אוכמניות טריות ועוד. וליהנות מטעמי פנקייק מפנק במיוחד.

פיצה מקפיצה

אם יש אוכל אהוב הוא פיצה. ארוחת ערב של פיצה היא ארוחה קלילה, טעימה ובעיקר משביעה. מתכון לפיצה מהירה הוא כזה הכולל מראש בצק מוכן. כעת כל מה שנשאר לכם הוא רק להוסיף עליו רסק עגבניות עם מעט תבלינים ולפזר גבינה צהובה מגוררת בנדיבות. על גבי הפיצה תוכלו להוסיף את התוספות האהובות עליכם או להוסיף גבינות אחרות כמו צ'דר, בולגרית או עיזים.

פסטה ברוטב עגבניות

לפעמים מתחשק לנו מנה של פסטה חמה עטופה ברוטב עגבניות עם בזיליקום טרי וגבינת פרמז'ן. מי שחפץ בארוחת ערב כזו צריך להכין חבילת פסטה לפי הוראות היצרן ולעבור מיד להכנת הרוטב אשר כולל מעט שמן זית, קצת שום קצוץ, בצל יבש קצוץ, קופסה של עגבניות מרוסקות, תבלינים ובזיליקום טרי. תוך עשר דקות יהיה לכם רוטב חם וטעים מעגבניות אדומות שיעטפו את הפסטה שלכם עם הרבה אהבה. לאחר שתמזגו את הפסטה, הוסיפו עוד קמצוץ של בזיליקום קצוץ טרי והוסיפו גבינת פרמז'ן מגוררת בנדיבות.

חביתה כמו כשהיינו ילדים

לפעמים מתחשק אוכל קל וממש פשוט. חביתה משתי ביצים, עבה, טעימה וריחנית עם מעט מלח ופלפל שחור שמטגנים עם מעט שמן. כזו שמשחימה מעט בחלק התחתון, שכיף לאכול לצד עגבנייה ומלפפון ירוק לצד פרוסות גבינה צהובה, קצת לאבנה עם שמן זית וזעתר וגבינת שמנת. חביתה כזו שגורמת לנו להרגיש כאילו אימא הייתה כאן עכשיו והכינה לנו את החביתה הזו ממש כמו פעם כשהיינו ילדים.

מלוואח עם רסק עגבניות

לפעמים מתחשק רק לזרוק משהו על המחבת ולתת לה לעשות את כל העבודה. המלאווח מושלם עבור משימה זו, שכן הוא אינו מצריך דבר מלבד הפיכתו לאחר שחלקו התחתון הפך לזהוב. בזמן שהמחבת עובדת קשה בבישול המלאווח, זה הזמן לרסק עגבנייה בשלה, להוסיף לה מעט מלח, שמן זית ומי שאוהב את הרסק שלו פיקנטי, מוזמן להוסיף לתוכו סחוג אדום. פינוק נוסף שאפשר להוסיף למלאווח הוא ביצה קשה ושיהיה לכם בתיאבון.

דייסה חמה ומתוקה

לפעמים בימים הקרים של החורף, מתחשק לנו לאכול דייסה חמה ומתוקה, כזו שגם תחמם אותנו וגם תשאיר לנו טעם מתקתק בפה. כזו בדיוק היא דייסת שיבולת שועל עם מעט סוכר. בשלו אותה עם מעט חלב, חכו עד שתתרכך ומזגו לתוך קערה. הוסיפו מעט אבקת קינמון, אוכמניות טריות ותתענגו כל כף וכף.

 

 

 

 

 

 

 

איזה כיף להיכנס למטבח ולהכין משהו טעים בכמה דקות בודדות. יש שלל מתכונים ב-10 דקות שיכולים לענות על כל חשק או רצון שהתעורר בכם כך לפתע. הצטרפו אלינו לסקירת המאכלים המהירים שאתם יכולים להכין ולאכול תוך עשר דקות.

 

פשטידות כיד המלך

פשטידה היא מאכל נהדר. זאת כיוון שהיא מורכבת מירקות שיש לכם בבית בתוספת קמח, ביצים ושמן, קצת תבלינים או עשבי תיבול והופ לפניכם פשטידה ריחנית וטעימה. לפשטידה שלושה יתרונות בולטים: היתרון הראשון שלה הוא שבאמת אפשר להכין אותה מכל ירק. תוכלו להכין פשטידת כרובית ותימין, ברוקולי עם פתיתי גבינה צהובה, קישואים עם בצל, פשטידה מכמה סוגי פטריות, פשטידת תירס, בטטה וגם פשטידת גבינות ואפילו פשטידת פסטה! היתרון השני שלה הוא קלות ומהירות ההכנה. מהרגע שנבחר הירק, מדובר בעניין של כמה דקות בודדות עד שתשימו את כל המצרכים בקערה אחת, תערבבו היטב ותכניסו לתנור. מי שרוצה לשלב את הפשטידה עם ירקות טריים יכול לחתוך כמה ירקות ולהניח על צלחת או לקצוץ סלט ירקות ולהגיש אותו ביחד עם חתיכת פשטידה שזה עתה יצא מן התנור. היתרון השלישי שלה הוא שניתן בהחלט להקפיא אותה, ובפעם הבאה שתרצו לאכול ארוחת ערב בעשר דקות, תצטרכו רק להפשיר אותה במיקרוגל ולאכול.

 

ערמת פנקייקים גדולה

איזה כיף להכין ערמת פנקייק גדולה, כזו כמו שרואים בתמונות, שלאחר שעורמים אותם אחד על השני מזלפים עליהם סירופ מייפל או מניחים חתיכה של חמאה שנמסה מחומו של הפנקייק העליון. גם הכנת הפנקייק לוקחת ממש כמה דקות בודדות. גם כאן מדובר בבלילה של כמה מצרכי בסיס פשוטים הקיימים בכל בית הכוללים ביצה, קמח, חלב, שמן וסוכר. מערבבים הכול ויוצקים אל מחבת חמה עם מעט חמאה. מי שרוצה לשדרג את הפנקייק יכול בהחלט להוסיף לבלילה שוקולד צ'יפס, בננות מעוכות, אוכמניות טריות ועוד. וליהנות מטעמי פנקייק מפנק במיוחד.

 

פיצה מקפיצה

אם יש אוכל אהוב הוא פיצה. ארוחת ערב של פיצה היא ארוחה קלילה, טעימה ובעיקר משביעה. מתכון לפיצה מהירה הוא כזה הכולל מראש בצק מוכן. כעת כל מה שנשאר לכם הוא רק להוסיף עליו רסק עגבניות עם מעט תבלינים ולפזר גבינה צהובה מגוררת בנדיבות. על גבי הפיצה תוכלו להוסיף את התוספות האהובות עליכם או להוסיף גבינות אחרות כמו צ'דר, בולגרית או עיזים.

 

פסטה ברוטב עגבניות

לפעמים מתחשק לנו מנה של פסטה חמה עטופה ברוטב עגבניות עם בזיליקום טרי וגבינת פרמז'ן. מי שחפץ בארוחת ערב כזו צריך להכין חבילת פסטה לפי הוראות היצרן ולעבור מיד להכנת הרוטב אשר כולל מעט שמן זית, קצת שום קצוץ, בצל יבש קצוץ, קופסה של עגבניות מרוסקות, תבלינים ובזיליקום טרי. תוך עשר דקות יהיה לכם רוטב חם וטעים מעגבניות אדומות שיעטפו את הפסטה שלכם עם הרבה אהבה. לאחר שתמזגו את הפסטה, הוסיפו עוד קמצוץ של בזיליקום קצוץ טרי והוסיפו גבינת פרמז'ן מגוררת בנדיבות.

 

חביתה כמו כשהיינו ילדים

לפעמים מתחשק אוכל קל וממש פשוט. חביתה משתי ביצים, עבה, טעימה וריחנית עם מעט מלח ופלפל שחור שמטגנים עם מעט שמן. כזו שמשחימה מעט בחלק התחתון, שכיף לאכול לצד עגבנייה ומלפפון ירוק לצד פרוסות גבינה צהובה, קצת לאבנה עם שמן זית וזעתר וגבינת שמנת. חביתה כזו שגורמת לנו להרגיש כאילו אימא הייתה כאן עכשיו והכינה לנו את החביתה הזו ממש כמו פעם כשהיינו ילדים.

 

מלוואח עם רסק עגבניות

לפעמים מתחשק רק לזרוק משהו על המחבת ולתת לה לעשות את כל העבודה. המלאווח מושלם עבור משימה זו, שכן הוא אינו מצריך דבר מלבד הפיכתו לאחר שחלקו התחתון הפך לזהוב. בזמן שהמחבת עובדת קשה בבישול המלאווח, זה הזמן לרסק עגבנייה בשלה, להוסיף לה מעט מלח, שמן זית ומי שאוהב את הרסק שלו פיקנטי, מוזמן להוסיף לתוכו סחוג אדום. פינוק נוסף שאפשר להוסיף למלאווח הוא ביצה קשה ושיהיה לכם בתיאבון.

 

דייסה חמה ומתוקה

לפעמים בימים הקרים של החורף, מתחשק לנו לאכול דייסה חמה ומתוקה, כזו שגם תחמם אותנו וגם תשאיר לנו טעם מתקתק בפה. כזו בדיוק היא דייסת שיבולת שועל עם מעט סוכר. בשלו אותה עם מעט חלב, חכו עד שתתרכך ומזגו לתוך קערה. הוסיפו מעט אבקת קינמון, אוכמניות טריות ותתענגו כל כף וכף.

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.