מצעד העוגות הבחושות שכולם אוהבים לאכול | השף הלבן

מצעד העוגות הבחושות שכולם אוהבים לאכול

עם ישראל אוהב את העוגות הבחושות שלו. אלו עוגות מבית אימא ופעמים רבות גם מבית סבתא. עוגות עם ערך סנטימנטלי המלוות אותנו מימים ימימה. לכל אחד מאיתנו יש את העוגה הבחושה שהוא הכי אוהב, שכשהוא טועם אותה ישר עולה חיוך על הפנים וזיכרונות מתוקים לפחות כמו העוגה צפים מיד ועולים במוחו. אז לכל אוהבי העוגות […]

מאת: עורך השף הלבן

עם ישראל אוהב את העוגות הבחושות שלו. אלו עוגות מבית אימא ופעמים רבות גם מבית סבתא. עוגות עם ערך סנטימנטלי המלוות אותנו מימים ימימה. לכל אחד מאיתנו יש את העוגה הבחושה שהוא הכי אוהב, שכשהוא טועם אותה ישר עולה חיוך על הפנים וזיכרונות מתוקים לפחות כמו העוגה צפים מיד ועולים במוחו. אז לכל אוהבי העוגות הבחושות – המצעד הזה הוא לגמרי בשבילכם.

עוגת שוקולד

במקום הראשון במצעד נמצאת העוגה הבחושה המזוהה איתנו יותר מאשר כל עוגה אחרת. זוהי עוגת היומולדת האולטימטיבית שאנו זוכרים עוד מכשהיינו ילדים קטנים בגן, כשישבנו מול עוגת השוקולד המיתולוגית שהייתה מצופה בגנאש שוקולד מריר עם שמנת או עם קצפת מתוקה ועליה זרועות שלל סוכריות צבעוניות, במרכזה הונחו הנרות, זר הפרחים על ראשנו וחגגנו חגיגת יומולדת נחמדת עם הגננת האהובה והחברים.

עוגת שיש

במקום השני במצעד נמצאת לא אחרת מאשר עוגת שיש. היא זכורה לנו מהעבר כשעוד היינו רואים איך אימא לוקחת מזלג או קיסם ויוצרת את צורת השיש בין שתי הבלילות כדי לקבל את העוגה שזכתה לשמה בשל נראותה.

מי שרוצה יכול לשדרג אותה ולבזוק עליה אבקת סוכר או להכין לה ציפוי של קצפת עדינה שעוטפת אותה.

עוגת חמאה

במקום השלישי נמצאת העוגה שהולמת את תבנית הקוגלהוף – עוגת חמאה. זה כאילו שהבלילה הזו והתבנית הזו נולדו האחת בשביל השנייה. זוהי עוגה שכיף להכין לשבת בבוקר ולהתענג על טעמי החמאה הנימוחים כאשר טובלים אותה בתוך כוס קפה או תה חמה.

מי שרוצה להכין את הגרסה המורכבת יותר של העוגה הזו יכול להכין עוגת טורט, שכן היא דורשת קיפול של קצף הביצים בתוך הבלילה ,אך טעמיה בהחלט מזכירים את עוגת החמאה הבחושה.

עוגת תפוזים

במקום הרביעי נמצאת לא אחרת מהעוגה המזוהה עם פרדסים וגשמי חורף מבורכים. העוגה הבחושה הזו מפיצה ניחוח הדרים נעים שמתפשט בכל הבית. אפשר להוסיף לבלילה שלה שבבי קוקוס אשר מאוד מחמיאים לטעמי התפוז העדינים ולבזוק עליה אבקת סוכר לאחר שהיא כבר התקררה ומוכנה לאכילה.

מי שרוצה יכול להכין את העוגה הזו דווקא מסולת ולקבל מרקם אחר שלוקח אותנו על כנפי הזיכרונות.

עוגת פירות

במקום החמישי נמצאת עוגת הפירות. יתרונה הגדול הוא שניתן להכין אותה משלל פירות כמו אפרסקים, שזיפים, נקטרינות, ענבים ועוד שלל פירות שממש רגע לפני שהם קמלים, אפשר להשתמש בהם להכנת עוגת הפירות. נהוג להכין על חלקה העליון קרמבל פריך שמכינים מבצק חמאה ולהכניס הכול לאפייה בתנור. לאחר שהעוגה מוכנה תקבלו עוגה רכה ונימוחה בטעמי פירות משגעים וקרמל פריך שמתפצפץ עם כל ביס.

מי שרוצה יכול להוסיף ליד חתיכת העוגה שלו הר קטן של קרם פרש ולהתענג על כל ביס.

 עוגת מייפל

במקום השישי של מצעדנו נמצאת עוגת החורף בעלת הטעמים העמוקים הלוא היא עוגת מייפל. העוגה הנהדרת הזו שספוגה בטעמי המייפל, נימוחה וטעימה ומחמיאים לה שקדים מולבנים קלויים שאפשר לפזר על חלקה העליון. כעת נותר לכם רק לפרוס פרוסה גדולה של עוגה ולאכול ללא רגשות אשמה.  

עוגת גזר

במקום השביעי נמצאת עוגת הבריאות שלנו – עוגת הגזר. העוגה הטעימה הזו משתלבת באופן מופלא ביחד עם קינמון, אגוזים קצוצים והרבה אבקת סוכר מעליה.

מי שרוצה להעמיק את הטעמים של עוגת הגזר יכול להוסיף לה אגוז מוסקט ומעט הל.

עוגת טחינה

במקום השמיני נמצאת עוגת הטחינה, עוגה נוספת מלאה בבריאות שאף מתאימה לטבעוניים שבינינו. את העוגה הזו אפשר לשדרג ולעטר עם שומשום מכל צדדיה של העוגה.

מי שרוצה להמתיק מעט את העוגה יכול להוסיף לה דבש הן בתוך הבלילה והן כקישוט חיצוני על חלקה העליון.

עוגת שקדים

במקום התשיעי נמצאת עוגת השקדים הבחושה. במאפים רבים יש שימוש בשקדים טחונים דק המדמים קמח ומשמשים כתחליף שלו. לשקדים יש טעם מאוד עדין ומאוד נעים. עוגת השקדים הזו היא בדיוק ההגדרה לעוגה בעלת טעמים עדינים. יש בה גם חמאה וגם מיץ תפוזים אשר הופכים את מרקמה לנימוח וטעים במיוחד.

מי שרוצה לשדרג את העוגה הזו יכול לבזוק מעליה אבקת סוכר או להכין לה ציפוי מקרם גבינה עדין שישתלב באופן הרמוני עם טעמי השקדים העדינים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.