רעיונות הגשה והכנה לדג בתנור - תוכן קולינרי | השף הלבן

שמונה רעיונות הגשה והכנה לדג בתנור

לא משנה כיצד תבחרו להכין אותם – דגי סלמון אוהבים להיות בתנור, והוא אוהב אותם בחזרה. אתם המרוויחים הגדולים מסיפור האהבה הזה, שכן מתקבל דג שעשוי בעדינות ויוצאים ממנו מיטב הטעמים

מאת: עורך השף הלבן
דג בתנור השף הלבן

עטופים בעלי תרד או במגוון שלם של סוגי פיצוחים או אולי רק בנייר כסף, מרוחים עם שמן זית מעט מלח ופלפל גרוס, או משולבים עם יוגורט ושום או טחינה ירוקה ואולי דווקא מושרים לילה במרינדה אסייתית? ניתן להגיש אותם לשולחן בסגנון נקי או על מצע של ירקות כמו: תפוחי אדמה, בטטות, עגבניות וסלק או בכלל פירה של אפונה, בטטה או תפוח אדמה. לא משנה כיצד תבחרו להכין אותם – דגי סלמון אוהבים להיות בתנור, והוא אוהב אותם בחזרה. אתם המרוויחים הגדולים מסיפור האהבה הזה, שכן מתקבל דג  שעשוי בעדינות ויוצאים ממנו מיטב הטעמים. בין אם אתם בשלנים מומחים ובין אם אתם רק מתחילים את צעדיכם הראשונים במטבח, אם אתם מחפשים מתכונים ב10 דקות זהו הדג המושלם למשימה זו וגם הדרך הטובה ביותר להכין דג סלמון.

מרינדה אסייתית

אם אתם חובבים של טעמי המזרח, אתם בהחלט תתענגו על המנה הבאה. סלמון עטוף במרינדה של מיסו ויוזו עם מייפל וסויה ומעל הכול שומשום קלוי שזור בנדיבות. קל, פשוט וטעים. את המנה מומלץ להגיש כשיפודים או כנתח על מצע עלים ירוקים.

דג סוכרייה

במתכון הבא מחכה לכם הפתעה, למתכון הזה יש שלל רכיבים נהדרים שאת כולם עוטפים ביחד עם הדג בתוך נייר אפייה וסוגרים את נייר האפייה כמו סוכרייה. כל סוכרייה כזו מכילה בתוכה שילוב מנצח של שום קלוף, שמן זית, עגבניות שרי צבעוניות, ארטישוק איטלקי, בצל סגול, מלח, זיתי קלמטה, יין לבן יבש, חמאה, עלי אורגנו, עלי בזיליקום ומעט גרידת לימון. את המנה יש להגיש בצלחת יפה ותו לא.

מתוק וטעים

סלמון בתנור הוא מנה שגם מבוגרים וגם ילדים יכולים ליהנות ממנה ובפרט לפי הסגנון הבא שהופך את הדג למתקתק בשל הרוטב שלו המורכב מסויה, סילאן ושמן זית. סביב הדג מניחים ברוחב יד ירקות שורש שמעצימים את המנה ותורמים למתיקותה כמו: בטטה, גזר, תפוחי אדמה, ערמונים, קולורבי, שמן זית ומלח. פשוט תענוג. מזגו בנדיבות ירקות ונתח דג על צלחת והגישו לכל אחד מהסועדים.

סינייה של סלמון

אומנם הסינייה המסורתית היא קציצת בשר עסיסית, אך תהיו מופתעים לגלות עד כמה השילוב של דג הסלמון עם הטחינה, העגבניות והלימון הוא מדהים. לכן, בלי לבזבז זמן נוסף, שלפו את תבנית הסינייה שלכם ונסו את המכון הזה גם, תתכוננו להידהם משפע הטעמים. הגישו בצלחת עמוקה כדי שהדג יהיה בתוך רוטב הטחינה לכל אורך הארוחה.

כמה פשוט, ככה טעים

האמת שהסלמון לא צריך יותר מידי בשביל לצאת סופר טעים, מספיק לו שמן זית, מעט מלח ופלפל גרוס. אך אם נפשכם מעוניינת בטוויסט קטן תוכלו להוסיף לו גם זעתר ובזיליקום. שניהם עזים ומיוחדים בטעמם וביחד עם שמן הזית הם הופכים לשילוב של טעמים ייחודי מאוד. ניתן להגיש לצד אורז לבן או אורז צהוב שישלבו נפלא עם הטעמים הללו.

מעקצץ ומרענן- הכול במנה אחת

שילוב מעניין במיוחד אשר מחמיא לדג הזה באופן מושלם, הכולל פתיתי צ'ילי חריף, פלפל אדום יבש, עלי נענע רעננים וגרידה של תפוז ומעט שמן זית המחבר אותם לעיסה אחת שמורחים על גבי הדג. את המנה הנפלאה הזו מומלץ להגיש על גבי סלט של עלים ירוקים או לצד אספרגוס מוקפץ.

עטוף בבצק פילו

פילו הוא בצק נהדר, קל לעבודה, נאפה מהר וסופר קראנצ'י. כדי להפוך את המנה למעניינת יותר הכינו ממרח פסטו ביתי, מרחו בנדיבות על גבי נתח של דג סלמון ועטפו אותו בעדינות בבצק הפילו – התוצאה מדהימה! ניתן להגיש לצד תפוחי אדמה קטנים אפויים בתנור.

 לימון, דבש ושום

את המנה הנהדרת הזו אופים בתנור כאשר כל המרכיבים עטופים יחד בנייר כסף, מניחים פרוסות של לימון על גבי הנייר ובמרכזן מניחים את הדג. כעת מכינים מרינדה של שום, חמאה, עלי תימין, בזיליקום, מלח ופלפל שחור, דבש ומורחים בנדיבות על גבי הדג והכניסו לתנור, בחמש הדקות האחרונות צרבו אותו בגריל ותתקבל מנה מושלמת לכל חך. ניתן להגיש לצד אורז בר או אטריות אורז מוקפצות.

לסיכום, לא צריך לטרוח ולהתאמץ כדי ליצור ארוחה טעימה, מזינה וסופר קלה. בתאבון.

דג בתנור השף הלבן

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.