סאטה טופו
בת-שי מביאה לכם מתכון קל להכנה, טעים ומלא בחלבון עם טופו ALTERNATIVE

המרכיבים ל 2 סועדים:
- חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
- 3 כפות סויה
- חצי כפית שמן שומשום
- חצי כפית פפריקה
- כפית שום גבישי
- כף מייפל
- מלח
- פלפל
- מיץ מחצי לימון
- 1/3 כוס חמאת בוטנים
- כף מייפל
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 כפות סויה
- כף חומץ אורז
- 1/4 כוס מים חמים
- שן שום קצוצה
- כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
- 2 כפות סרירצ'ה לאוהבי החריף
הוראות הכנה:
-
01.
ננקז את הטופו מנוזלים ובעזרת טפיחות עם מגבת נייר נספוג היטב את עודפי הנוזלים שנשארו.
-
02.
נפרוס את הטופו לצורה הרצויה ונספוג שוב את הנוזלים מהחתיכות בעזרת מגבת נייר.
-
03.
נערבב בכלי את כל רכיבי הרוטב - סויה, שמן שומשום, פפריקה, שום גבישי, מייפל, מיץ לימון ומלח פלפל. נשפוך על הטופו את הרוטב עד לכיסוי מוחלט, ניתן לו לנוח במרינדה מינימום רבע שעה, מידי פעם נהפוך את החתיכות ובנתיים נכין את הרוטב.
-
04.
לרוטב נערבב את כל הרכיבים בכלי, חמאת בוטנים, מייפל, מיץ לימון, סויה, חומץ אורז, שום, ג׳ינג׳ר, מים רותחים ורוטב סרירצ׳ה לחובבי החריף. במידה והרוטב לא נוזלי מספיק אפשר להוסיף עוד קצת מים חמים עד שנגיע למרקם הרצוי.
-
05.
את הטופו נצרוב על מחבת פסים משומנת קלות. נצרוב את הטופו מכל צד עד שהוא שזוף ועסיסי ונוציא מהמחבת.
-
06.
כעת ניתן לשפד את הטופו על שיפודים לבחירתכם אבל לא חייב, זו רק הצעת הגשה.
-
07.
נתבול את הטופו ברוטב הסאטה
-
08.
בתיאבון