ארבע עוגות פשוטות ומנצחות
הזמן דוחק והתנור דולק? רוצים להכין עוגה, אבל בלי להסתבך יותר מדי? חייבים לאפות קינוח זריז אבל גם טעים, ולפנק את האורחים שלכם (או את עצמכם, כמובן)? הגעתם למקום הנכון! הינה כמה רעיונות מנצחים לעוגות שתוכלו להכין בקלות וללא מאמץ. המצרכים הדרושים: יצירתיות ואהבה למתוק!

-
טירמיסו
מלכת העוגות מאיטליה אולי נשמעת מורכבת להכנה וכזו שדורשת טכניקה מיוחדת, אך למעשה היא קלה להכנה מאוד. עם זאת, יש כמה כללים שחשוב לשמור עליהם בדרך לטירמיסו המושלם: השתמשו תמיד בקפה איכותי, חזק ועוצמתי, ואל תמתיקו אותו בסוכר או בדרך אחרת. מה כן כדאי? להוסיף נגיעה של אמרטו או ברנדי, זה יוסיף מרירות נעימה לעוגה כולה. כמובן שחשוב להשתמש בבישקוטים ולא בביסקוויטים כדי להכין טירמיסו אמיתי, ולא כדאי לוותר על גבינת המסקרפונה (ולהעדיף אותה על פני גבינה אחרת).
-
עוגת גבינה פירורים
עוגת גבינה פירורים אמנם נשמעת כמו הר קולינרי שמאוד קשה לכבוש, אך בפועל מדובר בעוגה שהכנתה פשוטה למדי. זוהי אחת העוגות הטעימות והאהובות ביותר, היא משתלבת נפלא עם אווירת החופש השמורה לבוקר שבת, לחגים מיוחדים וגם לסתם יום של חול, כשרוצים להתפנק באמת. כדי להכין עוגת גבינה פירורים קלה באמת אין צורך באפייה או בשימוש במרכיבים סבוכים למדי – מכינים קלתית ביסקוויטים מפוררים ואת חומרי המלית ונותנים למקפיא ולמקרר לעשות את יתר העבודה. רוצים לגוון את עוגת הגבינה שלכם? תוכלו להכין אותה בקינוחי כוסות או בתבנית אישית, להשתמש בגבינות רזות כדי ליהנות מעוגה שהיא גם טעימה וגם דיאטטית, להחליף את הביסקוויטים בלוטוס ולצפות בקרם לוטוס קרמלי נהדר או להכין רוטב פירות יער שימזג בנדיבות מעל העוגה, עם קישוטי פירות יער יפהפיים.
-
עוגת שמרים
נכון, יש כמה כללים שחייבים לדבוק בהם כדי להכין עוגת שמרים כהלכתה, אך לאחר שתכינו אותה מספר פעמים ותלמדו את הטכניקה – לא תבינו איך לא התמכרתם קודם! כדי שהעוגה תהיה גם טעימה וגם הכנתה לא תארך זמן רב, תוכלו להכין את בצק השמרים לילה קודם ולתת לו לנוח במקרר – לא רק שכך תחסכו המון זמן ביום המחרת, אלא שכך גם תתנו לשמרים הזדמנות להתפתח לאט, והעוגה תהיה הרבה יותר אוורירית ועשירה.
כדי לגוון את עוגת השמרים שלכם, פשוט תנו לדמיון לשוט והשתמשו בממרחים שאתם הכי אוהבים – השמיים הם באמת הגבול, ותוכלו להשתמש במילוי קלסי של קקאו, ממרח שוקולד שאתם אוהבים, מחיות אגוזים למיניהם, מחית פיסטוק ושוקולד לבן, ממרח לוטוס ואפילו גבינת ריקוטה. העוגה שלכם תשמח לקבל לחיקה כמעט כל ממרח שתבחרו בו, ואם תרצו לשדרג את כל הטוב הזה עוד יותר, הוסיפו למילוי תוספות מגוונות, כמו שברי לוטוס, אגוזים מרוסקים, חלווה, שברי אוריאו וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
-
עוגת שוקולד
עוגת שוקולד היא פאר שאין צורך להציג באמת: זהו אחד הקינוחים האהובים ביותר, וגם הפשוטים ביותר להכנה. נכון, יש גם עוגות מוס מפוארות או עוגות שהכנתן מלווה בשלבים מרובים, אך בקלות תוכלו להכין גם עוגת שוקולד בחושה ולצפות אותה בקרם מענג לבחירתכם, להכין מאפינס שוקולד אווריריים ואפילו, אם יעמדו לרשותכם מספר דקות נוספות, להכין עוגת שוקולד המורכבת מכמה שכבות כשביניהם יש קרם נפלא. ההכנה פשוטה להפליא וכל שיידרש מכם הוא לעקוב אחר המתכון שבחרתם ואם תרצו גם להוסיף את התוספות האהובות עליכם, מסוכריות צבעוניות ועד לציפוי שוקולדי מושלם.
