ספירלת תפוחי אדמה ובטטות בבשמל
מאפה מלוח בצורת ספירלה ללא בצק! את הצורה המדליקה יוצרים בעזרת פרוסות תפוחי אדמה ובטטה דקות, המילוי מורכב מגבינות ורוטב בשמל

המרכיבים ל 4-6:
- 2 תפוחי אדמה קלופים
- 1 בטטה גדולה
- צרור טימין
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מלח גס
- 0.5 כוס חלב "תנובה"
- 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 40 גרם חמאה תנובה
- 6 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.
-
02.
מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
03.
מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.
-
04.
פורסים לאורך את הבטטה ותפוחי האדמה.
-
05.
מניחים בקערה עם כף מלח גס ומים רותחים ומכסים ל- 20 דקות, מסננים מהמים.
טיימר מופעל
-
06.
מערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל ומסדרים בצורת ספירלה בתבנית עגולה.
-
07.
מערבבים בעזרת מטרפה את רוטב הבשמל יחד עם 1/2 כוס חלב.
-
08.
שופכים מעל הספירלה את רוטב הבשמל ומפזרים מעל פתיתי פרמזן וטימין.
-
09.
אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ- 35 דקות.
טיימר מופעל