קוגל גבינות
קוגל גבינות מושלם של השף ניר צוק – פינוק מושלם לכל אירוח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 12/תבנית 26:
- 1.5 כוס סוכר
- 7 כוסות מים רותחים
- 400 גרם אטריות ביצים דקות
- 2 כפיות גדושות מלח
- 2 כפיות גדושות פלפל שחור טחון דק
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם חמאת תנובה
- 4 ביצים
- 100 גרם גבינת טל העמק
- 100 גרם גבינת עמק
- 1 גביע קוטג' תנובה
- תבנית משומנת מספר 26
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר עמוק את הסוכר עד לקבלת קרמל זהוב כהה. מוסיפים בזהירות את המים הרותחים ומבשלים עד להמסת הקרמל.
-
02.
מוסיפים את האטריות ומבשלים עד שהמים מתאדים. מערבבים מדי פעם, מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
-
03.
מגרדים את הגבינות עמק טל והעמק.
-
04.
מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה והגבינות, מצננים מעט, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
-
05.
יוצקים את תערובת האטריות לתבנית האפיה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.
-
06.
מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה ב-150 מעלות עד לקבלת גוון זהוב כהה.
הכנת? כאן מדרגים