מתכון קוגל גבינות | השף הלבן

קוגל גבינות

קוגל גבינות מושלם של השף ניר צוק – פינוק מושלם לכל אירוח

מאת: ניר צוק
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוגל גבינות

המרכיבים למנות 12/תבנית 26:

  • 1.5 כוס סוכר
  • 7 כוסות מים רותחים
  • 400 גרם אטריות ביצים דקות
  • 2 כפיות גדושות מלח
  • 2 כפיות גדושות פלפל שחור טחון דק
  • 1 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 4 ביצים
  • 100 גרם גבינת טל העמק
  • 100 גרם גבינת עמק
  • 1 גביע קוטג' תנובה
  • תבנית משומנת מספר 26

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר עמוק את הסוכר עד לקבלת קרמל זהוב כהה. מוסיפים בזהירות את המים הרותחים ומבשלים עד להמסת הקרמל.

  • 02.

    מוסיפים את האטריות ומבשלים עד שהמים מתאדים. מערבבים מדי פעם, מתבלים במלח, פלפל וקינמון.

  • 03.

    מגרדים את הגבינות עמק טל והעמק.

  • 04.

    מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה והגבינות, מצננים מעט, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.

  • 05.

    יוצקים את תערובת האטריות לתבנית האפיה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.

  • 06.

    מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה ב-150 מעלות עד לקבלת גוון זהוב כהה.

הכנת? כאן מדרגים
(65)