מתכון צימעס: גזר מבושל בשזיפים, צימוקים וקינמון | השף הלבן

צימעס: גזר מבושל בשזיפים, צימוקים וקינמון

מתכון טעים לפסח

מאת: עורך השף הלבן
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צימעס: גזר מבושל בשזיפים, צימוקים וקינמון

המרכיבים ל 7 מנות:

  • שקית גזר גמדי קפוא של סנפרוסט
  • 7 שזיפים שחורים מיובשים מגורענים
  • חצי כוס צימוקים שחורים קטנים
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 3 כפות דבש
  • רבע כוס תרכיז תפוזים
  • מקל קינמון שלם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבירים את הגזר לסיר ומעל מניחים את השזיפים והצימוקים.

  • 02.

    מפזרים את הסוכר החום ומוסיפים את הדבש, מיץ התפוזים ומקל הקינמון.

  • 03.

    מכסים עד לגובה השזיפים במים מערבבים היטב ומרתיחים.

  • 04.

    מכסים עם נייר אפיה מונח על גבי הגזר ומבשלים לפחות ל-40 דקות על אש נמוכה.  

    טיימר מופעל

    00:40:00

הידעת?

המטבח האשכנזי נוטה לחטוף ביקורת ובדיחות על היעדר טעם ותבלינים, אך באותו הזמן הוא גם אהוב על לא מעט ישראלים. יש בו משהו שמזכיר לרבים מאיתנו את הילדות ואת הסבים והסבתות שלנו. לכן יש מנות שאנחנו מאוד אוהבים, כי הם מקרבים אותנו למשפחה באופן מאוד פרסונלי. אז לכבוד פסח הקרב ובא, הבאנו לכם מתכון ומסורתי לצימעס אותנטי ומפנק. התכוננו להעלות קצת זכרונות ורגשות נוסטלגיים בארוחת החג הקרובה.

הכנת? כאן מדרגים
(481)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.