תבשיל קינואה מתוק לט"ו בשבט – בריאה וטעימה | השף הלבן

תבשיל קינואה מתוק לט"ו בשבט

מנה בריאה וטעימה במיוחד לחג ט"ו בשבט, מתאימה גם לצמחונים

מאת: Jasmine Ro
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל קינואה מתוק לט

המרכיבים ל4-5 מנות:

  • 2 כוסות קינואה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כוסות מים מינרליים
  • 2 כוסות פירות יבשים ואגוזים
  • 3 כפות סילאן
  • תבלינים: קינמון טחון, ציפורן טחון, פלפל שחור טחון (לא גרוס) קורט מכל דבר.

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הקינואה עם כף שמן וכוס וחצי מים על להבה נמוכה 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    קוצצים בינתיים את הפירות היבשים קיצוץ דק - קוביות קטנטנות עד כמה שאפשר (תמרים, אגוזים, שקדים, משמש, קוקוס, אננס, מנגו, פפאיה - או בקיצור - מה שאוהבים! הכל הולך)

  • 03.

    במחבת גדולה עם כף שמן מטגנים קלות (יותר אידוי) את כל הפירות שקצצנו, מוסיפים סילאן, תבלינים וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה קלה.

  • 04.

    מוסיפים את הפירות לקינואה ומבשלים יחד עוד 15-20 דקות, עד שהקינואה מוכנה וכל הטעמים נספגו.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(105)