תבשיל קינואה מתוק לט"ו בשבט
מנה בריאה וטעימה במיוחד לחג ט"ו בשבט, מתאימה גם לצמחונים
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 2 כוסות קינואה
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כוסות מים מינרליים
- 2 כוסות פירות יבשים ואגוזים
- 3 כפות סילאן
- תבלינים: קינמון טחון, ציפורן טחון, פלפל שחור טחון (לא גרוס) קורט מכל דבר.
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הקינואה עם כף שמן וכוס וחצי מים על להבה נמוכה 15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
קוצצים בינתיים את הפירות היבשים קיצוץ דק - קוביות קטנטנות עד כמה שאפשר (תמרים, אגוזים, שקדים, משמש, קוקוס, אננס, מנגו, פפאיה - או בקיצור - מה שאוהבים! הכל הולך)
-
03.
במחבת גדולה עם כף שמן מטגנים קלות (יותר אידוי) את כל הפירות שקצצנו, מוסיפים סילאן, תבלינים וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה קלה.
-
04.
מוסיפים את הפירות לקינואה ומבשלים יחד עוד 15-20 דקות, עד שהקינואה מוכנה וכל הטעמים נספגו.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים