קדירת חורף טבעונית – מתכון למנה טבעונית | השף הלבן

קדירת חורף טבעונית

מתכון של אינס ינאי לקדירה טבעונית מושלמת לימי החורף, או כמנת אירוח שמוגשת למרכז השולחן

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג "תיק אוכל"

המרכיבים ל 4-5:

  • 1 ראש של שום
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 300 גרם טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כוס בירה / יין לבן
  • 1 שקית ערמונים בואקום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כף כמון
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 4 כפות שמן זית
  • מים לכיסוי התבשיל
  • להגשה: מעט פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
  • קוביות בטטה קלופות מוקפאות "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית גזר גמדי "סנפרוסט"
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 2 תפוחי אדמה לא קלופים חתוכים לקוביות גדולות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את העדשים השחורות 15 דקות בסיר עם מים רותחים, שוטפים היטב ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    בסיר רחב מניחים שמן זית, רבעי בצל, תפוחי אדמה,בטטה וטופו ומטגנים כ- 5 דקות מכל צד עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים לסיר את שאר הירקות והעדשים

  • 04.

    מוסיפים כוס בירהיין, את התבלינים והערמונים.

  • 05.

    מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים סילאן ומים עד לכיסוי המרכיבים.

  • 06.

    מביאים שנית לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים ללא כיסוי כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד ההשחמה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.