מג'דרה ירוקה עם בורגול ועדשים ברוטב טחינה-יוגורט | השף הלבן

מג'דרה ירוקה עם בורגול ועדשים ברוטב טחינה-יוגורט

מנה טעימה ומשביעה, מתאימה מאוד לארוז ליום עבודה או לפיקניק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מג'דרה ירוקה עם בורגול ועדשים ברוטב טחינה-יוגורט
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-8:

  • 1 כוס בורגול
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס עדשים
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו, בזיליקום, זעתר, שמיר, נענע
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס פטה מפוררת או פתיתי בולגרית "פיראוס"
  • לרוטב:
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 מיכל יוגורט עזים Bio "פיראוס"
  • 3 שיני שום
  • 3-4 כפות כף מיץ לימון
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הקערה, המים והמלח בקערה, מערבבים במזלג, מכסים בצלחת ומניחים ל 20 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך (אם נותרים מים, מסננים).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    טורפים את מרכיבי הרוטב בקערה. מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים כ 10 דקות עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מסננים היטב ומעבירים עם הבורגול לקערת הרוטב. מערבבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוסיפים ירוקים וגבינה, מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.