גיגאנטס פלאקי – שעועית ברוטב עגבניות אפויה עם בולגרית

מנה חמה צמחונית מהמטבח היווני, קלת הכנה, טעימה ומשביעה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גיגאנטס פלאקי - שעועית ברוטב עגבניות אפויה עם בולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 קופסאת (800 גרם) עגבניות קצוצות
  • 1 קופסאת (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר חום
  • 3 כפות אורגנו טרי או פטרוזיליה, קצוצים
  • מלח, פלפל
  • 3 כוסות שעועית לבנה "סנפרוסט"
  • 100 גרם בולגרית 16% "פיראוס" מפוררת
  • להגשה: אורגנו טרי או פטרוזיליה, קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 4-5 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים עגבניות, רסק, סוכר, אורגנו, מלח ופלפל ו 1/2 כוס מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית ומבשלים בסיר מכוסה כ 30 דקות (אם צריך מוסיפים עוד מים) עד שהשעועית רכה והרוטב ספג טעמים.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מעבירים את התבשיל לתבנית פיירקס או קרמיקה. מפזרים בולגרית ואופים כ 20 דקות עד שהגבינה נמסה. בוזקים אורגנו או פטרוזיליה ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.