קישואים קלויים בשום, דבש וחרדל דיז'ון
כתוספת למנה או כנשנוש בריא, המתכון הזה מתאים גם לילדים וגם לחגים
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 3 קישואים בינוניים
- שמן זית
- 3 שיני שום
- קורט של פלפל שחור גרוס
- חצי כוס מים
- כף דבש
- כף חרדל דיז'ון גרגירים
- מלח גס
- כפית חומץ בן יין אדום
- 3 ענפים של שמיר טרי קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
את הקישואים חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומטגנים קלות לצבע שחום על אש בינונית במחבת (לא מטפלון) עם 5 כפות שמן זית ומוציאים לנייר סופג.
-
02.
את השום פורסים דק.
-
03.
מוסיפים למחבת שטוגנו בה הקישואים 2 כפות שמן ומטגנים קלות את השום עם הפלפל.
-
04.
על השום יוצקים את המים ומרתיחים .מוסיפים את הדבש ,החרדל ,החומץ בן יין ומתבלים במלח הגס ובשמיר.
-
05.
טורפים עם מטרפה היטב את הרוטב על אש נמוכה על מנת שיסמיך מעט ומשלימים טעם. הגשה:
-
06.
מסדרים את פרוסות הקישואים על צלחת הגשה ואת הרוטב מחממים קלות.
-
07.
יוצקים מהרוטב בעזרת כף צורת פסים מעל הקישואים ובמרכז מניחים מעט שמיר קצוץ.
הכנת? כאן מדרגים