מתכון קישואים קלויים בשום, דבש וחרדל דיז'ון | השף הלבן

קישואים קלויים בשום, דבש וחרדל דיז'ון

כתוספת למנה או כנשנוש בריא, המתכון הזה מתאים גם לילדים וגם לחגים

מאת: שף קובי פרסול
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קישואים קלויים בשום, דבש וחרדל דיז'ון

המרכיבים ל4 מנות:

  • 3 קישואים בינוניים
  • שמן זית
  • 3 שיני שום
  • קורט של פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס מים
  • כף דבש
  • כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • מלח גס
  • כפית חומץ בן יין אדום
  • 3 ענפים של שמיר טרי קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    את הקישואים חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומטגנים קלות לצבע שחום על אש בינונית במחבת (לא מטפלון) עם 5 כפות שמן זית ומוציאים לנייר סופג.

  • 02.

    את השום פורסים דק.

  • 03.

    מוסיפים למחבת שטוגנו בה הקישואים 2 כפות שמן ומטגנים קלות את השום עם הפלפל.

  • 04.

    על השום יוצקים את המים ומרתיחים .מוסיפים את הדבש ,החרדל ,החומץ בן יין ומתבלים במלח הגס ובשמיר.

  • 05.

    טורפים עם מטרפה היטב את הרוטב על אש נמוכה על מנת שיסמיך מעט ומשלימים טעם. הגשה:

  • 06.

    מסדרים את פרוסות הקישואים על צלחת הגשה ואת הרוטב מחממים קלות.

  • 07.

    יוצקים מהרוטב בעזרת כף צורת פסים מעל הקישואים ובמרכז מניחים מעט שמיר קצוץ.

הכנת? כאן מדרגים
(81)