פאי פלפלים צבעוני
לחובבי הפאי, מנה טעימה ומיוחדת לשעות הערב. מומלץ להגיש עם סלט עלים רענן
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 100 גרם חמאה "תנובה, מלוחה
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 1-1.5 כוסות קמח תופח.
- 2-3 כפות שמן זית
- פלפל אדום גדול חתוך לרצועות דקות
- פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
- פלפל כתום חתוך לרצועות דקות
- פלפל ירוק בהיר חתוך לרצועות דקות
- בצל פרוס לחצאי עיגולים
- 3-4 שיני שום קצוצות דק
- חופן צנוברים קלויים
- 50 גרם גבינה בולגרית "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
- מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
- גבינת "עמק" תנובה מגוררת - לא חובה
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את חומרי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך. מניחים במקרר לחצי שעה או במקפיא ל-10 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מרדדים 2/3 מהבצק בתבנית מלבנית משומנת ומחוררים מעט בעזרת מזלג. את השליש הנותר שומרים לאח"כ.
-
03.
בינתיים מכינים את המלית:
-
04.
מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת גדולה ומאדים את הבצל עד לשקיפות.
-
05.
מוסיפים את רצועות הפלפלים וממשיכים לאדות היטב עד שהפלפלים מתרככים מעט.מוסיפים את השום ומתבלים במלח,פלפל שחור ופפריקה מתוקה לפי הטעם. יש להזהר בהוספת המלח מכיוון שמוסיפים אח"כ גם גבינה מלוחה.
-
06.
מוסיפים את הצנוברים הקלויים וממשיכים לאדות עוד דקה - שתיים.
-
07.
מכבים את הלהבה ומוסיפים את קוביות הגבינה הבולגרית מערבבים קלות ושופכים על הבצק שבתבנית.
-
08.
בשלב זה ניתן לפזר מעל לתערובת גבינת "עמק" תנובה מגוררת.
-
09.
משליש הבצק שהשארנו בהתחלה יוצרים רצועות ומסדרים אותן בצורת "שתי וערב"
-
10.
על הפאי.מורחים את הרצועות בביצה טרופה.
-
11.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180-185 מעלות במשך 35 דקות
טיימר מופעל