מתכון ירקות בטמפורה | השף הלבן

ירקות בטמפורה

מתכון לירקות צבעוניים בטמפורה, מנה ראשונה טעימה וכובשת שכל האורחים ישמחו לאכול!
מנה שמגיעה לצד 3 סוגי הצעות מטבלים טעימים במיוחד.

מאת: השף הלבן
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ירקות בטמפורה

המרכיבים ל 4 מנות:

לירקות:
  • 1 שקית ירקות מוקפאים שונים: קלחוני תירס חצויים, גזר גמדי, תפרחות ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה שלמה ולקט נורמנדי (את הירקות הגדולים רצוי לחתוך)
לבלילת הטמפורה:
  • 3/4 כוס קמח
  • 3/4 כוס מי קרח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן סויה לטיגון עמוק
מצרכים לרוטב יין אדום ושומשום:
  • 1/4 כוס יין אדום יבש
  • 4 כפיות סוכר חום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כף שומשום קלוי
מצרכים לרוטב קלמנטינות ובלסמי:
  • 6 כפות מיץ קלמנטינות (או תפוזים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
מצרכים לרוטב ג'ינג'ר ושום:
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות יין אדום
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/2 כפית רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סויה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים את השעועית לסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות, ומביאים לרתיחה שניה. מכסים ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מסננים ומצננים.

  • 03.

    מחממים את השמן ובינתיים מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה את הביצה עם המים ורוטב הסויה בעזרת מזלג (לא להקציף) ומוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את הקמח עד לקבלת בלילה חלקה.

  • 04.

    טובלים את הירקות בבלילה, מטגנים בשמן עמוק חם עד שהציפוי נעשה פריך ומוזהב קלות, מוציאים ומספיגים את עודפי השמן במגבת נייר.

  • 05.

    מגישים מיד בליווי רטבים.

  • 06.

    מכניסים את היין והסוכר למחבת, מרתיחים ומצמצמים את הנוזל כדקה על להבה גדולה.

  • 07.

    מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומצננים.

  • 08.

    הצעות רטבים לטמפורה:

  • 09.

    רוטב קלמנטינות ובלסמי: מערבבים את כל החומרים.

  • 10.

    רוטב יין אדום ושומשום: מערבבים את כל החומרים.

  • 11.

    רוטב ג'ינג'ר ושום: מערבבים את כל החומרים.

הכנת? כאן מדרגים
(59)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.