מתכון דלעת חמד צלויה | השף הלבן

דלעת חמד צלויה

מאפה דלעת וגבינה בתיבול לא שגרתי של ריבת צ'ילי וקוקוס

מאת: דנית סולומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דלעת חמד צלויה
צילום: יהודה סולומון עיצוב: יהודה סולומון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 750 גרם דלעת (חתיכה אחת מדלעת גדולה)
  • 3 כפות ריבת צ'ילי
  • מלח
  • 250 גרם גבינה בולגרית
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה, ומשמנים את הנייר בחצי מכמות שמן הזית.

  • 02.

    פורסים את הדלעת לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומסירים את הקליפה. משכיבים את הפרוסות בתבנית, ומברישים את חלקן העליון בשמן הזית הנותר. מורחים את הפרוסות ב־2 כפות של ריבת צ'ילי ובוזקים עליהן מעט מלח. צולים את פרוסות הדלעת במרכז התנור במשך 30-25 דקות, עד שהן מתרככות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    פורסים את גבינת החמד לפרוסות בעובי 1 ס"מ. משמנים במעט שמן זית כלי הגשה חסין־חום שמידותיו 15x20 ס"מ, וזורים כף קוקוס על תחתיתו. מעמידים בכלי פרוסות דלעת ופרוסות גבינה לסירוגין (חותכים ומתאימים את גודל פרוסות הדלעת לגודל פרוסות הגבינה). יוצקים על הפרוסות את הנוזלים שהצטברו בחתית תבנית הצלייה, וזורים את כף הקוקוס הנותרת. מטפטפים על הפרוסות את ריבת הצ'ילי הנותרת ואת החומץ הבלסמי. זורים למעלה את פתיתי הפרמז'ן.

  • 04.

    מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 5 דקות נוספות, עד שהגבינה מתחממת ומתרככת מעט ופתיתי הפרמז'ן נמסים. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(70)