ברוקולי עם "שמיכת" גבינה צהובה מותכת
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון למנה ראשונה טעימה של ברוקולי מוקרם בגבינת גלבוע שתפתח לכם את התיאבון

המרכיבים ל 2 מנות:
- 2 ראשי ברוקולי קטנים
- 3 כפות מים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח דק
- 2 כפות מים
- 2 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור על מצב גריל עליון וחום מקסימלי.
-
02.
מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים ומורידים להם את הקצה כך שיעמדו יציב בהמשך על גבי התבנית.
-
03.
מעבירים את הברוקולי לקערה שיכולה להיכנס למיקרוגל, מוסיפים את המים, מערבבים ומכניסים למיקרו על עוצמה גבוהה ל5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את פרחי הברוקולי, מסננים מהמים, מתבלים בשמן זית ומלח ומעמידים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
05.
מניחים מעל כל פרח ברוקולי פרוסת גבינה צהובה "גלבוע" ומכניסים ל-2 דקות צמוד לגריל בתנור עד שהגבינה משחימה קלות.
טיימר מופעל