אורז בוכרי
מנת אורז כתוספת והפעם – בסגנון בוכרי
המרכיבים ל6 מנות:
- 2 כוסות אורז שטוף ומסונן
- 1 גזר גדול קלוף ומגורד גס
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1.5 כוס גרגירי חומוס מוכנים
- 3 כפות שמן לטיגון
- מלח
- שלוש וחצי כוסות מים רגילים
- פלפל שחור
- אבקת מרק
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר רחב מחממים 3 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט , מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן עוד 2 דקות על אש בינונית, יש לערבב עם כף עץ.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את גרגרי החומוס השטופים ומערבבים, עכשיו יש להוסיף את התבלינים , כפית של מלח, חצי כפית פלפל שחור וכף של אבקת מרק, מערבבים, מוסיפים את האורז השטוף ושוב מערבבים.
-
03.
מוזגים מעל את המים שיכסו את האורז ועוד טיפה , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, בודקים ואם חסר מלח זה הזמן להוסיף, מכסים את הסיר עם המכסה ומבשלים על אש נמוכה כ -15-20 דקות. אפשר באמצע הבישול להסיר את המכסה לעשות חורים עם ידית הכף ומיד להחזיר את המכסה.
טיימר מופעל
-
04.
לאחר הבישול לא פותחים את המכסה, משאירים סגור ונותנים לאורז לספוג את הלחות הרצויה לו. לאחר חצי שעה מורידים את המכסה ומפרידים את האורז בעדינות עם מזלג.