שברי מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים - טעים וקל להכנה | השף הלבן

שברי מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים

מצה עם שוקולד הדור הבא: שברי מצה עם קרמל, שוקולד ואגוזים שמכינים עם שמנת של השף הלבן. הנשנוש המושלם לפסח!

מאת: נטע ליבנה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שברי מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל4 מצות:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 75 גרם חמאה
  • ½ מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 4 מצות
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • ¾ כוס פקאנים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הקרמל: ממיסים סוכר במחבת רחבה על להבה בינונית עד לקבלת נוזל בצבע ענברי. חשוב לערבב את הסוכר תוך כדי.

  • 02.

    מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בקרמל.

  • 03.

    מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שהכל נטמע ומתאחד ובועיות קטנות נוצרות על הקרמל.

  • 04.

    מסדרים מצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שופכים מעל את הקרמל ומשטחים אותו באופן אחיד על המצות בעזרת לקקן. מעבירים למקפיא לרבע שעה.

  • 05.

    ממיסים שוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, מערבבים בין לבין עד לקבלת נוזל מבריק.

  • 06.

    יוצקים את השוקולד על הקרמל הקר, משטחים עם לקקן ומפזרים מעל פקאנים.

  • 07.

    מחזירים למקרר לחמש דקות.

  • 08.

    שוברים לפיסות בגודל רצוי ומגישים. שומרים בקופסה במקרר.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(24)