שברי מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים
מצה עם שוקולד הדור הבא: שברי מצה עם קרמל, שוקולד ואגוזים שמכינים עם שמנת של השף הלבן. הנשנוש המושלם לפסח!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נטע ליבנה
עיצוב: נטע ליבנה
המרכיבים ל4 מצות:
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 75 גרם חמאה
- ½ מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 4 מצות
- 120 גרם שוקולד מריר
- ¾ כוס פקאנים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הקרמל: ממיסים סוכר במחבת רחבה על להבה בינונית עד לקבלת נוזל בצבע ענברי. חשוב לערבב את הסוכר תוך כדי.
-
02.
מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בקרמל.
-
03.
מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שהכל נטמע ומתאחד ובועיות קטנות נוצרות על הקרמל.
-
04.
מסדרים מצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שופכים מעל את הקרמל ומשטחים אותו באופן אחיד על המצות בעזרת לקקן. מעבירים למקפיא לרבע שעה.
-
05.
ממיסים שוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, מערבבים בין לבין עד לקבלת נוזל מבריק.
-
06.
יוצקים את השוקולד על הקרמל הקר, משטחים עם לקקן ומפזרים מעל פקאנים.
-
07.
מחזירים למקרר לחמש דקות.
-
08.
שוברים לפיסות בגודל רצוי ומגישים. שומרים בקופסה במקרר.
-
09.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים