שברי מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים
מצה עם שוקולד הדור הבא: שברי מצה עם קרמל, שוקולד ואגוזים שמכינים עם שמנת של השף הלבן. הנשנוש המושלם לפסח!

המרכיבים ל 4 מצות:
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
 - 75 גרם חמאה
 - ½ מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
 - 4 מצות
 - 120 גרם שוקולד מריר
 - ¾ כוס פקאנים קצוצים
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מכינים את הקרמל: ממיסים סוכר במחבת רחבה על להבה בינונית עד לקבלת נוזל בצבע ענברי. חשוב לערבב את הסוכר תוך כדי.
 - 
								02.
								
מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בקרמל.
 - 
								03.
								
מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שהכל נטמע ומתאחד ובועיות קטנות נוצרות על הקרמל.
 - 
								04.
								
מסדרים מצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שופכים מעל את הקרמל ומשטחים אותו באופן אחיד על המצות בעזרת לקקן. מעבירים למקפיא לרבע שעה.
 - 
								05.
								
ממיסים שוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, מערבבים בין לבין עד לקבלת נוזל מבריק.
 - 
								06.
								
יוצקים את השוקולד על הקרמל הקר, משטחים עם לקקן ומפזרים מעל פקאנים.
 - 
								07.
								
מחזירים למקרר לחמש דקות.
 - 
								08.
								
שוברים לפיסות בגודל רצוי ומגישים. שומרים בקופסה במקרר.
 - 
								09.
								
בתאבון!
 
									

