קציפת גבינה מסיפון, שטרוייזל ומרקחת תות
קציפת גבינה עשירה בטעמים, תאווה לעיניים ולחך

המרכיבים ל 4:
- גביע גבינה לבנה של תנובה
- 1 כף גבינת שמנת תנובה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה של תנובה
- 150 גרם אבקת סוכר
- כף תמצית וניל
- מיכל סיפון להקצפה
- 100 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה
- 300 גרם קמח
- 300 גרם תותים שטופים ומנוקים מעלים
- 50 גרם סוכר
- כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל מרכיבי הקציפה היטב, מכניסים לסיפון וממלאים בלוני גז. מניחים במקרר.
-
02.
מערבליםבמעבד מזון את כל מרכיבי השטרוייזל רק עד לקבלת תערובת פירורית. מניחים על מגש עם נייר פרגמנט בשכבה אחידה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם ל - 180 מעלות.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים בסיר קטן סוכר, תמצית וניל ותותים. מחממים על להבה בינונית כ-15 דקות עד לקבלת תותים רכים ורוטב סמיך. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים בתחתית כוסות גבוהות מעט מהשטרוייזל, יוצקים מהקציפת גבינה, מוסיפים עוד שטרוייזל מעל ומניחים כף גדושה ממרקחת התותים. הצעת גיוון - ניתן להוסיף בין שכבות הקציפה ביסקוויטים מושרים בחלב קוקוס, טראפלס שוקולד, קליפות תפוז מסוכרות.