קציפת גבינה מסיפון, שטרוייזל ומרקחת תות

קציפת גבינה עשירה בטעמים, תאווה לעיניים ולחך

מאת: מאיר אלאלוף
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קציפת גבינה מסיפון, שטרוייזל ומרקחת תות

המרכיבים ל 4:

לקציפה
  • גביע גבינה לבנה של תנובה
  • 1 כף גבינת שמנת תנובה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה של תנובה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • כף תמצית וניל
  • מיכל סיפון להקצפה
לשטרוייזל
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 300 גרם קמח
  • 300 גרם תותים שטופים ומנוקים מעלים
  • 50 גרם סוכר
  • כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל מרכיבי הקציפה היטב, מכניסים לסיפון וממלאים בלוני גז. מניחים במקרר.

  • 02.

    מערבליםבמעבד מזון את כל מרכיבי השטרוייזל רק עד לקבלת תערובת פירורית. מניחים על מגש עם נייר פרגמנט בשכבה אחידה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם ל - 180 מעלות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 03.

    מניחים בסיר קטן סוכר, תמצית וניל ותותים. מחממים על להבה בינונית כ-15 דקות עד לקבלת תותים רכים ורוטב סמיך. מצננים.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 04.

    מניחים בתחתית כוסות גבוהות מעט מהשטרוייזל, יוצקים מהקציפת גבינה, מוסיפים עוד שטרוייזל מעל ומניחים כף גדושה ממרקחת התותים. הצעת גיוון - ניתן להוסיף בין שכבות הקציפה ביסקוויטים מושרים בחלב קוקוס, טראפלס שוקולד, קליפות תפוז מסוכרות.

הכנת? כאן מדרגים
(65)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.