קינוח כוסות עם קרם וניל, קראמבל ופירות טריים
קינוח מרשים שמכינים בדקות בודדות, לימים מיוחדים שצריך להרשים. משתמשים בחלב וניל שמוסיף טעם נפלא. אל תשכחו להכין איתו גם כוס קפה גדולה.
המרכיבים ל6-7 מנות:
- פירות העונה
- 1 כוס חלב תנובה בטעם וניל
- 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
- 100 גרם גבינה לבנה תנובה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם חמאה קרה
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 100 גרם (½ כוס) סוכר
- ½ כוס פיסטוקים / פקאנים
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת קרם הוניל: בקערת מיקסר עם וו הקצפה טורפים את כל החומרים לקרם יציב. אפשר לשמור את הקרם במקרר בכלי סגור, כשלוש שעות עד ההגשה.
-
02.
להכנת הקראמבל: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. שמים את הפיסטוקים במעבד מזון וטוחנים לפירורים קטנים. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים לפירורים אחידים. מפזרים בשכבה אחידה על נייר האפייה ואופים כ-8-10 דקות עד שהקראמבל מתחיל להזהיב קלות. מצננים, מפוררים, ומעבירים לקופסא אטומה עד השימוש.
טיימר מופעל
-
03.
רוצים לקצר? טוחנים במעבד 200 גרם ביסקוויטים עם 100 גרם חמאה מומסת לפירורים. שומרים בקופסא עד השימוש.
-
04.
מרכיבים את הקינוח: בכוסות קטנות שמים כף מהקראמבל, ומעליו 2 כפות גדושות של קרם. מקשטים בפירות וחוזרים על הפעולה; קראמבל, קרם ושוב פירות.
-
05.
מגישים מיד. מומלץ להגיש את המנה לצד כוס קפה מפנקת עם חלב וניל.