פנקוטה | השף הלבן

פנקוטה

פשטות מנצחת: פנקוטה קלאסית שגיא שדרג עם רוטב מפתיע של דבש ונגיעות לימון. קינוח קל, מרשים וטעים במיוחד שמתאים לכל ארוחת חג

מאת: גיא פינס
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקוטה
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 מכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות משקה גראפה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ג'לטין מעורבב עם 3 כפות מים
  • 1/2 כוס דבש או מייפל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מיץ מחצי לימון קטן
גודל תבנית: כוסות הגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הרוטב: בקלחת מחממים מייפל עם מיץ לימון וקליפת לימון ל- 4 דקות, מסירים מהאש ומצננים בטמפ' החדר.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    בסיר מחממים את השמנת עם תמצית הוניל, הגראפה והסוכר תוך כדי ערבוב רציף על אש נמוכה.

  • 03.

    מערבבים ג'לטין עם 3 כפות מים עד להתמצקות ומכניסים את הג'לטין למיקרוגל למשך 30 שניות, מוודאים שהוא נמס ומערבבים.

  • 04.

    מסננים את הג'לטין לסיר עם השמנת, דרך מסננת, תוך ערבוב בלתי פוסק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מסירים מן האש ובעזרת מצקת מוזגים לכלים אישיים.

  • 06.

    מעבירים למקרר למשך 5 שעות לפחות. מגישים עם רוטב מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(1)