פנקוטה
פשטות מנצחת: פנקוטה קלאסית שגיא שדרג עם רוטב מפתיע של דבש ונגיעות לימון. קינוח קל, מרשים וטעים במיוחד שמתאים לכל ארוחת חג
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 מכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 4 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות משקה גראפה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף ג'לטין מעורבב עם 3 כפות מים
- 1/2 כוס דבש או מייפל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- מיץ מחצי לימון קטן
גודל תבנית: כוסות הגשה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הרוטב: בקלחת מחממים מייפל עם מיץ לימון וקליפת לימון ל- 4 דקות, מסירים מהאש ומצננים בטמפ' החדר.
טיימר מופעל
-
02.
בסיר מחממים את השמנת עם תמצית הוניל, הגראפה והסוכר תוך כדי ערבוב רציף על אש נמוכה.
-
03.
מערבבים ג'לטין עם 3 כפות מים עד להתמצקות ומכניסים את הג'לטין למיקרוגל למשך 30 שניות, מוודאים שהוא נמס ומערבבים.
-
04.
מסננים את הג'לטין לסיר עם השמנת, דרך מסננת, תוך ערבוב בלתי פוסק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
05.
מסירים מן האש ובעזרת מצקת מוזגים לכלים אישיים.
-
06.
מעבירים למקרר למשך 5 שעות לפחות. מגישים עם רוטב מעל.
הכנת? כאן מדרגים